Örebro Futsal Club

Superswede – En film om Ronnie Peterson

Filmen handlar om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson från Örebro vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978

· Publicerad: 13 juli 2017 · 22.10.
Superswede-Monza-1974

Filmen Superswede handlar om den svenska racinglegenden Ronnie Peterson vars liv slutade med en våldsam krasch på Monzabanan 1978 och chockade en hel värld. Filmen tar tillsammans med Ronnies dotter Nina Kennedy och några av de största namnen inom racingvärlden med publiken på en episk resa till en epok då sporten kantades av glamour, dårskap, hjältemod, big business och krafter som under ett decennium drev fler än tolv förare i döden.

Filmen har premiär på biograferna den 16 augusti 2017

Annons ▾

Succéregissör bakom filmen om Ronnie Peterson

För regin står Henrik Jansson-Schweizer och filmbolaget Nice Drama som ligger bakom succér som ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” samt TV-serierna ”Midnattssol” och ”Tjockare än vatten”.

Pressbilder: NonStop Entertainment
Superswede - En film om Ronnie Peterson

FIKK - För att alla behövs