Stekhet Nahir Besara sänkte Göteborg med ett hattrick

ÖSK:s Nahir Besara är het, idag sänkte han IFK Göteborg med sitt hattrick. Örebro vann matchen med 4-2.

· Publicerad: 16 juli 2017 · 19.50.

Två mål mot Norrköping och tre mål mot Göteborg, Nahir Besara är stekhet.

Dagens match hemma mot IFK slutade 4-2 till ÖSK och det var mycket tack vore Besara. Han låg bakom alla fyra mål på ett regnigt Behrn Arena.

ÖSK har inlett bra

Efter säsongsuppehållet har ÖSK inlett med två segrar och en förlust. Det började med en 4-2 seger mot topplaget IFK Norrköping.

Den segern följdes upp av en 3-1 förlust borta mot Hammarby. Men idag slog ÖSK till igen och besegrade IFK Göteborg.

Man ledde med hela 4-0 innan blåvitt vakande till liv och kunde pricka in två reduceringar.

Nahir Besara är i form

Mannen bakom dagens seger är Besara han har sen uppehållet presterat på topp. Två mål mot Norrköping, en assist mot Hammarby och tre nya mål i dagens match.

Totalt är han gjort 6 mål den här säsongen och fem av dem har kommit till under de tre senaste matcherna.

Besara låg även bakom ÖSK andra mål för dagen. Han fick ingen assist på målet men var kreatören bakom framspelning.

Så var matchen

Mycket kom att handla om Besara och ÖSK:s offensiv gick igenom honom. Men örebroarna fick samtidigt en bra start på matchen.

Besara kunde redan i den 10:e matchminuten rulla in 1-0 bakom Pontus Dahlberg. Sju minuter senare tryckte Nordin Gerzic in 2-0.

Det skulle inte ta slut där, i den 22:e matchminuten kunde Besara göra sitt andra mål för dagen. Och i den 36:e minuten fullbordade han sitt hattrick.

Det fick även flera supportar i IFK-klacken att tappa tålamodet, de hade just sett deras lag släppa in fyra raka mål och bli helt överkörda av ÖSK.

Kom tillbaka i andra halvlek

Fast IFK Göteborg hade inte gett upp, de gick ut på den blöta fotbollsplanen i andra halvlek och försökte vända matchen.

I den 60:e fick de kontakt, David Boo Wiklander kunde sätta 4-1 bakom Oscar Jansson. 6 minuter senare fick gästerna även en straff som Emil Salomonsson förvaltade.

I och med de två målen kunde Göteborg ta över spelet, men ÖSK förvarade sig bra.

Under matchen sista minuter arbetade Besara, Sema och Rogic hårt för att få tiden att gå. De slet nere vid vänstra hörnet och lyckades hålla undan.