Örebro Futsal Club

Kvinna skadad efter skottlossning i området Brickebacken

Skottskadad kvinna fördes med ambulans från Brickebacken – man gripen för mordförsök

· Publicerad: 17 juli 2017 · 21.28.
Brickebacken-Skottlossning

Flertal polispatruller larmas strax efter 21-tiden under måndagskvällen till Björkrisvägen i bostadsområdet Brickebacken i Örebro. Det har till polisen inkommit samtal om en skottlossning området och när polis och ambulans anländer till aktuell adress så finner man en skottskadad kvinna i 30-årsåldern som tas om hand av ambulansen.

Ambulans lämnar med blåljus

Kvinnan är enligt uppgifter från polisen vid liv, ambulans lämnar platsen med blåljus. Kvinnans skadeläge är i nuläget oklart.

Annons ▾

Brickebacken-Skottlossning-Ambulans

Man i 45-årsåldern gripen misstänkt för mordförsök

Enligt tidningen Expressen kunde polisen vid 23-30-tiden på måndagskvällen gripa en man misstänkt för mordförsök. Enligt polisen är den misstänkta mannen och den skadade kvinnan kända för varandra sedan tidigare. Mannen har överlämnat sig själv till polisen och gripandet gått lugnt till.

Tidigare hotbild – polisbeskydd

Enligt uppgifter från tidningen Aftonbladet har det under en längre tid funnits en hotbild mot flerbarnsmamman som nu vårdas på Universitetssjukhuset i Örebro. Tips om att att den nu gripne gärningsmannen hotat skjuta kvinnan har gjort att polisen satt in skydd runt hennes bostad. Skyddsinsatsen ska för ett par veckor sedan ha avslutats.

Polisen har stort antal resurser på plats

Polisen har ett stort antal resurser på plats och spärrar av området på parkeringen. Det är oklart om kvinnan skadats på den aktuella parkeringen där man har spärrat av, polisen markerar ut bevismaterialet med koner.

Vi hör skottlossningen från ett närliggande område

Örebro Tribune befinner sig runt detta larmtillfälle vid ett annat ärenden i närliggande villaområdet Brickeberg, vi hör ett flertal smällar från samma riktning som Brickebacken. Detta uppfattar vi är skottlossningen från Brickebacken vi hört. Polisen får klockan 21.14 in larmet om den skjutna kvinnan och lämnar hastigt Brickeberg mot bostadsområdet Brickebacken.

Ombedda att inte fotografera och filma

På platsen blir Örebro Tribune ”rekommenderade” av både ungdomar och äldre som är boende i området att inte fotografera, filma utan att vi lämna platsen. Detta uppfattar vi är av största välmening när det börjar samlas grupperingar i området och på platsen för händelsen, vi bryter och beger oss från Björkrisvägen.

Foto: Pressbilden – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs