Örebro Futsal Club

Barnens Hinderbana vid Örebro Universitet

Barnens Hinderbana besöker i år femton olika städer – passa på att utmana en känd Gladiator från Tv den 23 juli.

· Publicerad: 22 juli 2017 · 16.52.

Under år 2016 så besökte Barnens Hinderbana elva städer och hade 14000 barn som sprang hinderbanan och tog sig förbi dom kända TV-profilerna i gatloppet. Under 2017 besöker man hela femton städer och genomför sexton lopp.

– Vi är mycket positivt överraskade över antalet barn som kom och träffade och utmanade oss under året, säger Peter Bláha. Därför känns det extra kul att vi under 2017 ger ännu fler barn chansen att röra på sig och springa hinderbanan genom att besöka ännu fler städer.

Annons ▾

Precis som året innan – alla sexton aktuella TV-profiler finns med

Precis som under 2016 är alla sexton aktuella TV-profiler från den nya säsongen med i projektet och åtta av oss är på plats vid varje evenemang för att träffa barnen och stoppa dem i gatloppet.

– Barnens Hinderbana är bland det absolut roligaste jag gjort! Blicken o minen på barnen som ska springa gatloppet lever man på länge, från de överladdade till de räddaste man får hjälpa igenom, lyfta upp o springa med i famnen. Det är ren glädje o en upplevelse för hela familjen, säger Roddy Benjaminson

Samlade in 70000 kronor till Barncancerfonden – nu satsar man på en halv miljon

Barnens Hinderbana samlade in 70 000 kronor till Barncancerfonden tillsammans med alla som deltog under 2016. Även under 2017 stöttar man Barncancerfonden. Nu har målet däremot mångfaldigats till en halv miljon kronor, tillsammans med alla som deltar.

Hundra tusen kronor redan klart

Barnens Hinderbana bidrar med 100000 kronor. När man bokar en startplats kan man välja att kryssa i ”Mitt barn springer hinderbana för livet”, då skänker man 40 kr till Barncancerfonden och bidrar till målet att nå 500 000 kronor.

– Det känns riktigt kul att vi lyckades få in ett så stort bidrag redan första året, säger Peter Bláha. Nytt för 2017 är att man kan se hur mycket vi samlat in på vår hemsida, siffran uppdateras i realtid så snart någon bokar. Det ska bli spännande att följa den och jag tror vi kommer nå målet 500 000 kronor.

Alla barn mellan sju och tretton år

Alla barn mellan sju och tretton år kan delta. Till 2017 har hinderbanan en ny bansträckning med flera nya hinder och en extra sträcka för klassen 11-13 år. Men de klassiska hindren, såsom repklättring mot vägg, armgång, vattenhinder och vippbrädor är kvar och självklart avslutas det hela med ett gatlopp, där barnen får möjlighet att kämpa mot TV-profilerna.

På tävlingsområdet kommer barnen även att kunna köpa T-shirt med sin favoritprofil på och få i sig något att äta och dricka innan eller efter loppet.

Pris per barn: 340 kr. I priset ingår en startplats, diplom- och idolkort med autografer. När du bokar startplats kan du välja om ditt barn ”springer hinderbana för livet”, då bidrar du med 40 kronor till Barncancerfonden och hjälper oss nå målet att samla in halv miljon kronor under 2017.

Alla som bidrar ges möjligheten att köpa en exklusiv ”Jag diggar Barncancerfonden” t-shirt.

Hålltider för Örebro den 23 juli vid Friidrottsarenan vid Örebro Universitet

  • Startgrupp 6-8 år: På plats klockan 10.30, start från klockan 11.00.
  • Startgrupp 8-10 år: På plats klockan 12.00, start klockan 12.30.
  • Startgrupp 11-13 år: På plats klockan 13.30, start från klockan 14.00.
  • Lag med fler än tio deltagare i olika åldrar: På plats klockan 13.30, start tillsammans med 11-13 årsgruppen.

FIKK - För att alla behövs