Örebro Futsal Club

Två bränder inom en timme på Väster i Örebro – pumphus till plaskis totalförstört

Räddningstjänsten blev under natten till lördagen utlarmade på två olika bränder inom en timme i Örebro

· Publicerad: 22 juli 2017 · 11.30.
Markbacken-Pumphus brinner

Klockan 23.37 på fredagskvällen inkommer larm om en brand på Örnsköldsgatan i området Markbacken i Örebro. En byggnad på grönområdet vid plaskis mitt i området brinner, och det är kraftig rökutveckling ifrån byggnaden när räddningstjänsten anländer fram till platsen. Pumphuset till barnens plaskis totalförstördes i samband med branden.

Bilbrand på Malmgatan spreds till bostadsfastighet

Räddningstjänsten blir vid klockan 00.45 natten lördag utlarmade till Malmgatan på väster i Örebro där det enligt anmälare brinner i en parkerad personbil. Branden spreds vidare till en husvägg, räddningstjänsten hann att släcka innan större spridning i fastigheten. En lägenhet som hade fönstret öppet har drabbats av röken.

Annons ▾

Två personbilar parkerade intill det övertända fordonet fick skador.

Polisen misstänker att branden var anlagd och händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Foto: Patrik H – Therese O
Markbacken-Pumphus brinner

FIKK - För att alla behövs