Örebro Futsal Club

Två bränder inom en timme på Väster i Örebro – pumphus till plaskis totalförstört

Räddningstjänsten blev under natten till lördagen utlarmade på två olika bränder inom en timme i Örebro

- .
Markbacken-Pumphus brinner

Klockan 23.37 på fredagskvällen inkommer larm om en brand på Örnsköldsgatan i området Markbacken i Örebro. En byggnad på grönområdet vid plaskis mitt i området brinner, och det är kraftig rökutveckling ifrån byggnaden när räddningstjänsten anländer fram till platsen. Pumphuset till barnens plaskis totalförstördes i samband med branden.

Bilbrand på Malmgatan spreds till bostadsfastighet

Räddningstjänsten blir vid klockan 00.45 natten lördag utlarmade till Malmgatan på väster i Örebro där det enligt anmälare brinner i en parkerad personbil. Branden spreds vidare till en husvägg, räddningstjänsten hann att släcka innan större spridning i fastigheten. En lägenhet som hade fönstret öppet har drabbats av röken.

Två personbilar parkerade intill det övertända fordonet fick skador.

Polisen misstänker att branden var anlagd och händelsen rubriceras som misstänkt mordbrand.

Foto: Patrik H – Therese O
Markbacken-Pumphus brinner