Örebro Futsal Club

Live at Hearts filmfestival presenterar ett brett program

Under tisdagen presenterade de ansvariga bakom Live at Hearts filmfestival ett brett program som kommer äga rum under festivalen.

· Publicerad: 8 augusti 2017 · 18.42.

Live at Hearts filmfestival växer och idag presenteras ett brett program med mycket filmgodis till åskådarna.

Programmet innehåller utomhusbio på Stortorget, kortfilmsfestival, dokumentärfilmer, en långfilmssektion samt exklusiva förhandsvisningar, seminarier och möten mellan filmskapare.

Annons ▾

– Vi har ett väldigt spännande program att erbjuda festivalbesökarna. Vi har jobbat hårt för att få till ett program med något för alla, säger Daniel Lundsten, projektledare för Live at Hearts filmfestival.

Indiska filmer inviger

27 augusti invigs festivalen med två den indiska kortfilmen Sisak och Emir Kusturicas nya film On the Milky Road.

On the Milky Road är exklusiv förhandsvisning för Live at Heart, filmen har premiär den 22 september.

Svenska independentfilmer

Långfilmsektionen domineras annars av svensk independentfilm. Som flerfaldigt prisbelönta polisthrillern Vilsen med övernaturliga undertoner. En annan film som sticker ut är Hermit: Monster Killer. Den första riktiga monsterfilmen i Sverige sen Rymdinvasion i Lappland.

Bland dokumentärfilmerna märks Curse of the Man Who Sees UFOs och Citizen Jane – Battle of the City. Den första är ett fängslande porträtt av en man som hängivit sitt liv att jaga UFO:n längs Kaliforniens kust.

Den andra är en klassisk dokumentär om de stora ombyggnationerna i New York under 1960-talet där det blev en kamp mellan kultur och ekonomi.

– Vi är även jätteglada över att få Europapremiären av filmen 5-25-77, säger Daniel Lundsten.

En nostalgisk dramakomedi av Patrick Read Johnson, vars liv förändras 25 maj 1977 när Star Wars hade premiär. Filmen visas sista kvällen på festivalen som avslutningsfilm.

Kortfilmer visas den 2 september

Kortfilmsprogrammet visas 2 september och är rikt på filmer från hela världen. I år har programmet delats upp i olika sektioner/teman.

LGBTQ, Kids Rule the World, Nordic Lights, Refugees Welcome, Regional Filmmakers och Competition. Tusentals bidrag lämnades in till årets festival och här skapas många viktiga möten och filmupplevelser.

– I tävlingssektionen tävlar filmer från Sverige, Nederländerna, England och Tyskland, säger Daniel Lundstenl. En internationell jury kommer utse en vinnare, men även publiken har möjlighet att rösta fram en film till publikens pris.

Utomhusbio på Stortorget under Live at Hearts filmfestival

Succén med gratis utomhusbio på Stortorget upprepas även i år. Torsdag 31/8 visas The Rocky Horror Picture Show, fredag 1/9 visas Mamma Mia och lördag 2/9 visas La La Land.

– Många örebroare har passat på att se film utomhus på Stortorget under de år vi gjort det möjligt, säger Daniel Lundsten. På allmän begäran visar vi The Rocky Horror Picture Show för tredje gången.

Filmerna visas på Bio Roxy och mer information om programmet och biljetter finns på Live at Hearts hemsida, liveatheart.se. För att se filmerna krävs festivalpass till Live at Heart eller medlemskap i Örebro filmförening.

Utomhusbion på Stortorget är gratis och öppen för alla.

FIKK - För att alla behövs