Pajalatrion The Magnettes prisas på Live at Heart

I början av veckan informerade arrangörerna bakom Live at heart att The Magnettes har tilldelats årets låtskrivarstipendium.

· Publicerad: 15 augusti 2017 · 15.11.

The Magnettes från Pajala får ta emot 2017 års låtskrivarstipendium från Live at Heart.

Gruppen består av Rebecka Digervall, Sanna Kalla och Tomas Bäcklund Thuneström.

Annons ▾

Gruppen släppte sitt debutalbum den 30 juni och är aktuella för spelningar på Live at Heart. Redan nu i helgen den 19 augusti spelar de på Boulebar i Örebro.

Kommentarer från Lars-Göran Rosén, musikansvarig på Live at Heart.

– Världen håller på att upptäcka The Magnettes på allvar och vi vill gärna ge dem goda möjligheter att skapa ny musik här i Örebro.

– Det här är ett band från framtiden som har något viktigt att säga och något stort på gång, säger Lars-Göran Rosén.

Med sin upproriska, moderna, synth-, riot grrrl- och new wave-influerade pop har The Magnettes spelat på festivaler som Summerfest (Milwaukee), South by Southwest (Austin), Future Music Forum (Barcelona) och The Great Escape (Brighton).

The Magnettes har gjort avtryck och blivit omtalade av Perez Hilton, The 405 och Drowned in sound.

Live at Heart VD säger följande

– Live at Heart finns eftersom vi vill ge de som skapar musik möjligheter att växa, säger Åke Lundström, VD för Live at Heart.

– The Magnettes har spelat hos oss tidigare år och vi har följt deras imponerande utveckling. Det kommer bli mycket spännande att se var deras karriär tar dem.

Motivering:

Musik gör skillnad. Den här trion visar vägen genom att gå i täten och berätta om hur det är att hitta sin identitet och plats i världen, även när en känner sig udda.

De kommer från framtiden med ett viktigt budskap – att varje människa har rätt att vara sig själv – och nu ska de berätta det för hela världen.

Detta är The Magnettes

The Magnettes kommer från Pajala och kan ses i dokumentärfilmen Pajala State of Mind, av Hans-Erik Therus. Rebecka Digervall och Sanna Kalla videobloggar på SVTs satsning på minoriteter i Min Squad. Sveriges Radio P3s musikredaktörer har utsett The Magnettes till Framtidens artist. The Magnettes spelar Örebro fredag 19 augusti och varje dag under Live at Heart.

Stipendiet delas ut på Live at Hearts invigningsmingel och består av en veckas boende på Elite Stora Hotellet samt en veckas tillgång till inspelningsstudio på Musikhögskolan vid Örebro universitet.

Live at Heart pågår 30:e augusti – 2:a september i Örebro.

FIKK - För att alla behövs