Örebro Futsal Club

Alexander Axén lämnar ÖSK efter säsongen

Alexander Axén lämnar ÖSK efter säsongen, det meddelade klubben under lördagen genom ett pressmeddelande på deras hemsida.

· Publicerad: 19 augusti 2017 · 15.43.

Idag meddelade ÖSK att huvudtränaren Alexander Axén och klubben går skilda vägar efter säsongens slut.

Axén kom till ÖSK första gången 2008, han var då assisterande tränare till Sixten Boström. 2013 kom han tillbaka och jobbade som spelarutvecklare inom tränaren Per-Ola Ljungs team.

Annons ▾

När samme Ljung lämnade uppdraget som tränare tog Alexander Axén över laget sommaren 2014.

Kommentarer från ÖSK:s hemsida

– Axén är en fantastisk tränare och fantastisk människa. Han har levererat på de mål som sattes upp när han började och han har varit med och utvecklat vår fotbollsverksamhet på ett mycket bra sätt.

– Dessutom bidrar han med energi till hela organisationen och han är ju skaplig på att synas och höras och bära ut ÖSK:s varumärke på bred front i Sverige,
säger ÖSK:s vd Simon Åström.

Ny tränare är klar enligt Simon Åström

– Vi är väldigt nöjda med det team vi haft i klubben de senaste åren. Samtidigt har det varit viktigt för oss att när våra tränaravtal löper ut kartlägga vilka egenskaper och profiler som bäst stämmer överens med de mål, fokus och arbetssätt vi vill bygga på framåt.

– Utifrån det har vi tittat på de kandidater som vi bedömer har starka egenskaper kopplat till den strategi klubben har. Efter en rekryteringsprocess har vi kommit fram till en slutkandidat när det gäller vem som ska leda laget från och med nästa säsong. Detaljer återstår innan det kan presenteras och vi räknar med att det sker inom ett par veckor, fortsätter Simon Åström

Alexander Axén säger följande på ÖSK:s hemsida

– Jag har varit här i fem år och nått de mål som sattes upp när jag började. Nu går klubben in i en ny fas och man behöver fundera på vad som är rätt inriktning.

– Jag är stolt över vad jag gjort för klubben i min hemstad och nu när mitt avtal löper ut har det varit ett naturligt läge för mig att fundera på vad jag vill göra framåt.

Örebro Tribune tycker

Alexander Axén har varit en karismatisk och stark ledare i ÖSK. Hans personlighet har blivit populär hos både publik och spelare.

ÖSK meddelar att de varit nöja med Axén som tränare då deras mål har uppfyllts. Men spelet på planen har varit ojämnt och ena stunden har ÖSK varit ett topplag och andra stunden nära en nerflyttning.

Samtidigt som Axén inte lyckats ta vara på formtopparna i laget har han ändå lyckats rädda kvar klubben i hösta serien.

Ett miljöombytet för Axén kan vara nyttigt för hans utveckling, dessutom går han och klubben skilda vägar som vänner.

FIKK - För att alla behövs