Örebro Futsal Club

Otroligt välbesökt helg i Wadköping – kräftskiva och matmarknad

Wadköpings Matmarknad 2017 – Dofterna hos varje försäljare och utställare var rent otrolig

· Publicerad: 20 augusti 2017 · 22.59.

Redan under fredagen så hade man arrangerat förpepp med kräftskiva tillsammans med stjärnbagaren Sebastien Boudet i samband med det årliga kräftfisket i Svartån. Två hundra kvadratmeter tält hade spänts upp på innegården vid Gamla Örebro i Wadköping och trubadur hade plockats in som höjde stämningen samtidigt som gäster för ett par tre hundra kronor kunde njuta av Hjälmarkräftor med tillbehör.

Matmarknad i Wadköping

Lördagen och söndagen 19-20 augusti så var det Matmarknaden i Wadköping – under två dagar så fylldes den gamla staden i staden med besökare, utställarna packade ihop sig på kullestensgatorna för att bjuda på dofter så underbara att det går knappast att beskriva. Försäljning och tillhörande provsmaket, du hittar allt från ägg, ostar till älg och vildsvinsburgare från grillen. Matstoppen gick från meter till meter – en dröm för hungriga magar.

Annons ▾

Mycket mer än bara mat

Barntivoli, retromarknad, trollkarlar fick försöka samsas mellan alla härliga överraskningar som man kunde bjudas – en helg som påminner om den gamla tidens Hindersmässa. Kan detta vara en värdig konkurrent?

Succé tycker vi

Vi låter människor tala för årets välbesökta matmarknad, en succé för Örebro tycker vi på Örebro Tribune.

Filmklipp: Håkan – Örebro Tribune

Foto: Pressbilden – Örebro Tribune

FIKK - För att alla behövs