Örebro Futsal Club

Regn och hårdrock på Voxfestivalen i Varbergaparken

I helgen arrangerades Voxfestivalen i Varbergaparken, artister som Labyrint, Lillasyster och Smash Into Pieces spelade.

· Publicerad: 20 augusti 2017 · 01.39.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Voxfestivalen går av stapeln i Varbergaparken och under lördagen var det rocktema.

Den återkommande Voxfestivalen håller till Varbergaparken mellan Varberga och Oxhagen, festivalen har arrangerats i 12 år.

Annons ▾

18 till 20 augusti var det dags igen och festivalen drog igång under fredagen med bland annat Labyrint och Adrijana på scenen.

Lördagen gick i rockens tecken

När Voxfestivalen gick in på andra dagen var det dags för rock, och hela dagen var fullpackad med rockband.

Det var dock på kvällen som de intressanta akterna spelade, men redan vid klockan 19.00 spelade kanske kvällens intressantaste akt.

Skånska Eleine spelar symfoniskt metal och har en karismatisk sångerska i Madeleine Liljestam. De blandar traditionell metal med österländska toner och Madeleine brukar under konserten dansa med vingar på ryggen. Detta skapar en väldigt speciell inramning.

Eleine är en ny bekantskap men redan under Putte i Parken Karlstad fick Örebro Tribunes redaktion ett smakprov på bandets kapacitet.

Smash Into Pieces spelade återigen på Voxfestivalen

Göteborgsbaserade Lillasyster och örebrobansdet Smash Into Pieces spelade också under lördagen. Lillasyster bjöd återigen på en solid och hård konsert med den alltid skönsjungande Martin Westerstrand i högform.

Störst plats under kväll tog dock Smash Into Pieces, bandet från Örebro som återigen spelade på Voxfestivalen. Bandet har sen april förra året kört med sitt nya team där trummis får allt större utrymme som den mystiske Apocalypse DJ.

Samtidigt medför det att Smash Into Pieces blir lika förutsägbara som vanligt men ändå gör en stabil spelning framför kvällens största publik.

Regnet skrämde inte bort besökarna

Festivalsommaren 2017 blev ett antiklimax i Örebro när både Putte i Parken och Metallsvenskan försvann. Voxfestivalen blev tillsammans med Live at Heart en liten räddning, en liten tröst.

Men förutsättningar har inte varit de bästa för festivalen, det har varit en kall sommar och vädret under lördagen bjöd både på kyla och regn.

Fast när det äntligen var dags fylldes området upp med besökare och återigen kan man konstatera att Voxfestivalen är en succé.

Här kommer ett par bilder från lördagen när festivalen gick i rockens tecken.

FIKK - För att alla behövs