Örebro Futsal Club

Örebro Slott öppnas återigen upp för allmänheten – flera aktiviteter för barn och vuxna

På lördag den 26 augusti så bjuder landshövding Maria Larsson in allmänheten till residenset på Örebro Slott. Aktiviteter med spöken, kimono-show och konst.

· Publicerad: 23 augusti 2017 · 13.23.
Örebro-Slottet

Den 26 augusti mellan klockan 13.00 till 16.00 bjuds ni in till Slottets dag med gratis aktiviteter för barn och vuxna.

Slottets dag ett samarbete mellan Länsstyrelsen och Örebrokompaniet

Länsstyrelsen och Örebrokompaniet står bakom en ny satsning – Slottets dag där stora delar av Örebro slott kommer att göras åtkomlig för allmänheten, detta för att skapa ett mervärde för dom intresserade. Samtidigt så har man planeriat in en rad olika aktiviteter med spöken, kimono-show och konst.

Annons ▾

Örebro Slott och landshövdingens resistens öppet för allmänheten

Landshövding Maria Larsson samt förra husfrun Miriam Andersson kommer att närvara när besökarna anländer till Örebro Slott och residenset. Länsstyrelsen ansvarar för aktiviteterna i residenset samt att landshövdingen Maria Larsson tar emot samtliga besökare.

Det kommer under denna lördag bjudas på bland annat kimono-visning, som en del av den japanska prägeln i årets Open Art samt en konstutställning av Miriam Andersson.

Skrymslen och vrår – spöken, skattjakt och visningar

Flera av slottets skrymslen och vrår öppnas upp och det kommer att vara möjligt för besökarna att gå runt på egen hand. För barnen arrangeras en skattjakt eller så kan de testa sitt sinne för detaljer med en bildquiz. Örebrokompaniet, som bedriver guideverksamheten på slottet erbjuder gratis visningar och finns också på plats för att berätta mer om dom olika guidekoncept som finns och konceptveckan Spökstaden.

Visningar på flera olika språk

Dom visningar som genomförs är på svenska, engelska, arabiska, somaliska och teckenspråk.

FIKK - För att alla behövs