Örebro Futsal Club

KIF räckte inte till – förlorade mot Eskilstuna United

KIF Örebro tog ikväll emot topplaget Eskilstuna United på Behrn Arena, det blev en seger med 0-1 för gästerna.

· Publicerad: 24 augusti 2017 · 00.12.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Damallsvenskan har dragit igång igen efter sommaruppehållet, i första matchen på hemmaplan tog KIF Örebro emot Eskilstuna United.

Ett United som ligger på en tredjeplats i tabellen där landslagsstjärnorna Olivia Schough och Mimmi Larsson fanns med från start.

Annons ▾

Det blev bortaseger med 0-1 och KIF fick återigen kapitulera.

En avslagen match

KIF Örebro inledde nystarten med att åka på en förkrossade förlust borta mot serieledarna Linköping.

Matchen mot Eskilstuna United skulle bli en lika tuff uppgift, och trots förlusten idag så vart det ingen kross.

United hade bra flytt i sitt anfallsspel och många stunder briljerade Malin Diaz med sin bländande bollteknik på mittfältet.

Fast det blev ändå en avslagen match som aldrig riktigt tände till trots bollinnehav och ett flertal målchanser från gästerna.

Eskilstuna United tog ledningen

Ledningsmålet kom i den 33:e matchminuten, och det var norskan Ingrid Schjelderup som höll sig framme.

Utöver målet kom inte United närmare trots flertal målchanser, KIF jobbade hårt i defensiven. Frida Svensson och Hanne Gråhns stoppade många bollar ikväll.

Även Carola Söberg fick jobba hårt idag, hon gjorde ett par kvalificerade räddningar och bidrog till att gästerna inte gjorde fler mål.

Offensiven stod still

KIF största problem idag var att deras offensiv inte fick något bra uträttat. Bollarna nådde inte fram och hur mycket än Julia Spetsmark och Jenny Hjohlman sprang skapade de inget farligt mot mål.

Men även Uniteds offensiv stod stundtals still, framför allt fick inte landslagsstjärnan Olivia Schough spelet att stämma.

För KIF kanske det här inte vara en så farlig förlust som den mot Linköping förra veckan. Men laget ligger fortfarande kvar i botten av tabellen.

Ödesmatch mot Kvarnsveden

KIF ligger som sagt sist i tabellen med 10 inspelade poäng, i nästa match möter man Kvarnsveden som ligger näst sist.

Det är en ödesmatch för KIF, man måste vinna den matchen till varje pris. Både Kvarnsveden och Hammarby har bara 12 poäng så hoppet är inte än över för KIF.

FIKK - För att alla behövs