Örebro Futsal Club

ÖSK Futsal värvar Hussein Fawaz inför kommande futsalsäsongen

Örebro SK Futsal värvar tidigare Örebro och landslagsspelaren Hussein Fawaz inför kommande SFL-säsongen

· Publicerad: 31 augusti 2017 · 12.33.
Hussein-Fawaz-OSK-Futsal

Örebro SK Futsal meddelar under torsdagen via ett pressmeddelande att den 30-åriga nyvärvade Hussein Fawaz har meriter från Team Sweden – tidigare, ett inofficiellt futsallandslag för Sverige.

– Han kan bli ett utropstecken i årets SFL, berättar klubbens ordförande Johan Ivhall.

Annons ▾

Tidigare Örebro Futsal-spelare

Inom Örebro-futsalen välkände Hussein Fawaz, och med tidigare klubbadress Örebro Futsal Club, är klar för Örebro SK. Han är den tekniske liraren som efter ett par år av utomlandsvistelse nu hemma i Sverige och redo att ta upp futsalkarriären återigen.

Uttagen till landslagsläger – ”tvingades tacka nej”

Hussein Fawaz var året 2011 i Barcelona med dåvarande futsallaget Team Sweden och senare uttagen till landslagsläger, meddelar ÖSK Futsal. Hussein flyttade utomlands och tvingades tacka nej till lägret. Nu är Hussein Fawaz hemma i Sverige igen sedan en tid tillbaka, och skrev i dagarna på för Örebro SK för spel i kommande futsalsäsong 2017/2018.

En av dom bättre futsalspelarna – glada över att han valde oss

– Många med mig tycker att Hussein är en av dom bättre futsalspelare som skådats inom idrotten, det ska bli mycket intressant att se honom i vår tröja i SFL-spelet i vinter. Efter en period borta från högstaligan inom futsal så var bara frågan vilken fysisk form han skulle hålla, men han ser redan nu väldigt bra ut på träning, säger klubbens ordförande Johan Ivhall.

– Vi är glada över att han valde oss, avslutar Johan Ivhall.

– Fint att få Hussein att välja oss. Det betyder mycket att få in en så bra spelare, med så bra individuell skicklighet som han besitter. Hussein är en av dom skickligaste spelare, som jag har nånsin sett live på en plan. Jag förväntar mig mycket av honom, säger tränare, Mikko Seppälä.

– Att vi får klart med Hussein Fawaz känns otroligt bra, Hussein är en av Örebro-futsalens riktiga lirare. Vi får en rutinerad spelare som har allt som krävs för att gå in i vilket SFL-lag som helst. En lirare och vinnarskalle som Hussein, är en spelare man vill betala entrépengen för att se lira.

– Örebropubliken vet vad de får helt enkelt. Jag och Mikko är riktigt nöjda att få in honom i vårt lagbygge, säger tränare Victor Huerta.

FIKK - För att alla behövs