KIF kryssade i måstematchen mot Kvarnsveden

Bottenmöten mellan KIF Örebro och Kvarnsveden slutade 3-3, en match som hemmalaget ville vinna, man lyckades inte hålla ledningen hela vägen till slutet.

· Publicerad: 2 september 2017 · 19.27.
KIF Örebro

Lördagen den 2 september var det bottenmöte på Behrn Arena när KIF Örebro tog emot Kvarnsveden. Detta handlar om en så kallad ”måstematch” för bägge lagen, båda behöver poäng för att inte åka ur damallsvenskan.

Det blev en målrik och underhållande match där Kvarnsveden på stopptid kunde rädda en poäng genom ett straffmål.

Slutresultatet blev 3-3 efter att KIF Örebro haft ledningen med både 2-1 och 3-2.

Frustrerande för KIF Örebro

För bägge lagen var en seger idag ett måste, men det oavgjorda resultatet sved mest för KIF Örebro.

Laget ville verkligen vinna idag, det syntes på spelarna och spelstilen. KIF spelade desperat och tryckte på hårt för att få in ett mål.

Redan i den 13:e matchminuten kunde bortalaget ta ledningen genom Lova Lundin. Ett tungt bakslag för hemmalaget.

Första halvlek blev annars en underhållande historia där KIF styrde spelet. Hemmalaget hade dock svårt att få bollen i mål trots flera bra chanser.
Mittbacken Frida Svensson hade en boll i målet för KIF men det blev bortdömt för offside. Halvtidsresultatet blev 0-1 till gästerna.

Jenny Hjohlman visade vägen

Under andra halvlek visade Kvarnsveden varför de ligger näst sist i tabellen. Laget hade svårt att hänga med samt spela på resultatet.

Efter drygt 50 minuters spel växlade KIF upp tempot och det gav resultat. Jenny Hjohlman fick genom ett springspel tag i bollen och lyfte in den till Hanna Terry.

Terry kunde skicka in bollen och kvitteringen var ett faktum. Samme Terry skulle få chansen igen på straff när Kvarnsvedens Robyn Decker fick bollen på handen.

Terry slog dock en svag boll som gästerna målvakt Jenny Wahlén räddade. Men KIF var inne i ett stim och i den 68:e minuten kunde Jenny Hjohlman snyggt sätta 2-1 till KIF.

Kvarnsveden kom tillbaka

KIF såg ut att gå mot en efterlängtad seger, de spelade avslappnat och stabilt, det fanns mer harmoni i laget.

Fast i den 83:e matchminuten kvitterade Elizabeth Addo till 2-2. Ett skott som inte var helt otagbart för Carola Söberg.

Målet kom överraskande och KIF såg under ett par sekunder uppgivna ut men en frispark på stopptid skulle återigen ge laget hopp.

På frisparken höll sig nämligen Hanna Terry framme och skarvade in 3-2 till KIF. Glädjen i hemmalaget var enorm, precis som att de vunnit VM-Guld.

Men glädjen blev kortvarig och Kvarnsveden fick sista ordet, i den 94 matchminuten fick gästerna en straff och Elizabeth Addo missade inte.

Kvar i botten

Slutresultatet blev 3-3 och KIF som äntligen fick göra ett par mål missade en bra chans att lämna bottenplatsen.

Istället ligger de kvar, en poäng efter Hammarby som förlorade mot Djurgården i onsdags.

Bottenstriden är dock jämn och KIF har bara fyra poäng upp till Kristianstad och Vittsjö som ligger på plats 7 och 8.

I nästa match åker KIF till Skåne för att möta Kristianstad, på pappret en tuffare motståndare än Kvarnsveden. Sett ur tabelläget är matchen dock precis som idag en nyckelmatch för KIF.

En vinst mot Kristianstad skulle i nuläget smaka bra.