Örebro Futsal Club

Dessa svenska författare är de mest populära på Bokmässan i Göteborg

Bokmässan i Göteborg samlar varje år runt 100 000 besökare och är Nordens största kulturevenemang.

· Publicerad: 4 september 2017 · 12.03.
Bokmässa Göteborg 2016

Bokmässan är Nordens största mötesplats för bok- och biblioteksbranschen. Mässan startade 1985 och hade det året 5 000 besökare. Sedan dess har bokmässan vuxit betydligt och mottar nu årligen runt 100 000 besök under fyra dagar i september (28 september – 1 oktober)

Huvudtema för 2017 års bokmässa i Göteborg är ”Bildning” och temat anknyter bland annat till reformationsåret 2017 och Svenska kyrkan kommer att ha en större roll än vanligt på mässan.

Annons ▾

Bildning betyder att vi lever i en tid av förändring. Demokratins grundvärden – öppenhet, tolerans, jämlikhet – utmanas från flera håll. Och trots att vi genom den snabba digitaliseringen och globaliseringen är mer sammanvävda än någonsin, hörs allt starkare röster om motsatsen: att världen och samhället glider isär, att vi är instängda i våra egna bubblor, att vi inte har några gemensamma intressen.

Varje år så medverkar många framstående författare, samhällsdebattörer och opinionsbildare i seminarier, på scen och i montrar på mässan.

Sparportalen CupoNation har gjort undersökningar…

Sparportalen CupoNation, har gjort en undersökning kring de mest populära svenska författarna som deltar på årets Bokmässa i Göteborg. Företaget har analyserat de genomsnittliga Googlesökningarna som inkommit varje månad under perioden januari 2016 – juli 2017.

Totalt följare på medi-platformarna

CupoNation har samlat det totala antalet följare på dom tre sociala medie-plattformarna Instagram, Facebook och Twitter och tagit fram en topp 10-lista för både Googlesökningar och sociala medie-följare.

För att inkluderas i undersökningen så ska författaren skrivit åtminstone en bok eller ha en kommande bok som lanseras på bokmässan. Vidare har CupoNation gjort en lista över hur många böcker dessa författare har skrivit totalt.

Camilla Läckberg får över 60 000 Googlesökningar i månaden

Blandannat så får man fram följande information – gällande antalet Googlesökningar är Camilla Läckberg mest populär, då hon får 60 500 genomsnittliga sökningar i månaden under perioden januari 2016 till juli 2017. Därefter kommer Elaine Eksvärd, Lars Lerin och Ebba Kleberg von Sydow – samtliga med 40 500 genomsnittliga sökningar per månad.

Bokmässan-Författare-toppen-Google
Kocken är populär på sociala medierna

Kocken Marcus Samuelsson är mest populär på sociala medier med en total följarskara på 964 220 personer och på andra plats så hamnar Soran Ismail, då hans totala följarantal är 617 759 personer. Tredje, fjärde och femte plats kommer Alex Schulman, Jason Diakité respektive Camilla Läckberg.

Sociala medier-författare
Flest bland författana har också topplacering

Flest antal böcker bland dessa författare har Lars Lerin skrivit, han har gett hela ut 57 böcker. Camilla Läckberg kniper andraplatsen, hon har skrivit 17 böcker. På tredje, fjärde och femte plats hamnar Edward Blom med 13 böcker, Sigge Eklund med 10 böcker respektive Ebba Kleberg von Sydow med 9 böcker.

Böcker-antal utgivna eller kommande

CUPONATION är företaget med ett nyfiket och passionerat gäng människor som jobbar stenhårt med att förändra hur människor ser på onlineshopping. Däför lägger man 100% fokus att hitta de bästa sparmöjligheterna och har skapat det mest effektiva verktyget för rabatter och erbjudanden online. Ta del av den fullständiga undersökningen med tillhörande grafik

Foto från mässan: Niklas Maupoix | Illustrationer och diagram: Sparportalen CupoNation

FIKK - För att alla behövs