Örebro Futsal Club

Legendariska punkbandet Millencolin beger sig på turné

Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 25 år sedan

· Publicerad: 7 september 2017 · 17.06.
Nikola-Sarcevic-Millencolin

Efter 23 år, närmare 1 500 konserter och åtta album är skatepunkarna från Örebro fortfarande aktuella. För åtta år sedan beslutade de att ta en paus från låtskrivandet för att driva egna projekt, 2015 gjorde de en efterlängtad comeback med albumet ”True Brew” och fick återigen vind i seglen. Den 10 november beger sig bandet ut i landet på turné.

Nikola-Sarcevic-Millencolin
Startade upp 1992 i Örebro

Det legendariska bandet Millencolin startade 1992 i Örebro och gav ut sitt första album ”Tiny Tunes”, senare kallat Same Old Tunes, 1994. Sedan dess har de gjort närmare 1 500 konserter och gett ut ytterligare sju album. Till följd av deras världs- och europaturnéer och musikens medverkan i allt från filmer till tv-spel hittar man Millencolin-fans i jordens alla hörn.

Annons ▾

Lika tighta som starten för 25 år sedan

Bandets senaste album ”True brew” släpptes 2015 efter sju års paus uppehåll. Det märks att medlemmarna i Millencolin är precis lika tighta som när de startade för 25 år-, 8 album- och ungefär 1500 live-spelningar sedan. Bandet menar att de är formade ur respekt och förståelse för varandra tillsammans med deras passion för rockmusik.

Se Sveriges mest framgångsrika skatepunkexport på din hemmaplan!

Turnéplan

  • 10 November Helsingborg, The Tivoli
  • 17 November Luleå, Kulturens dag
  • 18 November Umeå, Väven
  • 24 November Karlstad, Nöjesfabriken
  • 8 December Norrköping, Arbis
  • 9 December Åre, Bygget
  • 15 December Eskilstuna, Lokomotivet
  • 16 December Uppsala, Katalin

FIKK - För att alla behövs