Örebro Futsal Club

Invigning av Örebro Ölhall på Järntorget i Örebro

Människor köade redan innan Ölhallen hade öppnat – många nyfikna och förväntansfulla fick sina öl på invigningen

· Publicerad: 8 september 2017 · 21.54.
Örebro-Ölhall

Begreppet Ölhall för tankarna till en större stad, en större anläggning som serverar drycken öl, men även mat. Begreppet används i större utsträckning i bland annat Tyskland, men återfinns i dom större städerna i Sverige, exempelvis Ölhallen 7:an i Göteborg och Restaurang Pelikan på Södermalm i Stockholm.

Örebro’s första Ölhall

Nu har Örebro fått sin första Ölhall som på fredagen hade invigning på Järntorget i centrala Örebro. Vi på tidningen Örebro Tribune fanns på plats innan utsatt tid som var satt till klockan 16.00. Utanför hade folk samlats, nyfiket och förväntansfulla på det nya konceptet i stan – Örebro Ölhall.

Annons ▾

Köer ut på gatan

Man väntade på klartecken att få gå in i dom nyrenoverade, frächa lokalerna och bilda kön fram till bardisken som är placerad mitt i Ölhallen. När det var dags så smäller det till, har människor stått bakom hörnet för kön stäckte sig genast ut på gatan.

Det känns så rätt

Man reagerar direkt på dom grova väggarna i tegel, orange tegel och griffeltavlor med både pris och meny. Det känns som ett original Hofbräuhaus * uppstått i vår lilla mellansvenska stad. Det känns så rätt!

Örebro Ölhall
Personal på högvarv

En titt in i köket så är det myller av kockar som förbereder den husmanskost som ska serveras kunden, man brinner för riktig husmanskost och även kunna servera lämplig öl från det breda, varierande utbudet i baren. Personalen går för högvarv, detta är en dag som många av dom har slitit hårt och längtat efter.

Man måste nästan besöka Ölhallen för att få en rättvis bild.

* Hofbräuhaus am Platzl i München är en av världens mest kända ölstugor och värdshus med adress Platzl, det grundades redan 1597 som ett hovbryggeri och ägs sedan 160 år tillbaka av Bayerska staten.

FIKK - För att alla behövs