Örebro Futsal Club

Timo Räisänen ger ut sitt mest intensiva och politiska album

Timo Räisänen är åter aktuell med albumsläpp och efterlängtad turné – kommer till East West i Örebro under November

· Publicerad: 8 september 2017 · 11.32.
Timo Räisänen - Putte i Parken
Timo Räisänen var en av dom lysande artisterna på Putte i Parken Örebro 2016

Indierockstjärnan från Göteborg är återigen aktuell. Under våren och sommaren har vi fått njuta av låtarna ”Hemliga polisen”, ”Kampen och Härligheten” och rykande färska ”Tiden Glöder”. Idag fredag så släpper Timo Räisänen sitt mest intensiva och politiska album hittills – ”Tro, hat, stöld” och till oktober ser vi fram emot en efterlängtad turné.

Timo Räisänen - Putte i Parken
Timo Räisänen var en av dom lysande artisterna på Putte i Parken Örebro 2016
Slängde senaste materialet – kändes oärligt

När Timo Räisänen senast skrev en skiva på svenska kände han att det blev det oärligt och materialet slängdes. Tack vare covers på Ted Gärdestads musikskatt så hittade Timo rätt känsla och är nu aktuell med ett egenskrivet album på svenska, meddelar Live Nation.

Annons ▾

– Det är den mest politiska och intensiva skivan jag har gjort, meddelar Timo Räisänen.

Med sju soloalbum i bagaget och hitsinglar som ”Fear No Darkness Promised Child”, ”Outcast”, ”Sweet Marie” samt flera framgångsrika covers som ”Creep”, ”About you now” och ”Lyckliga Gatan” är det nya aktuella albumet minst sagt efterlängtat.

En sann entertainer och stjärna som liveartist

För tio år sedan tog Timo Räisänen hem P3 Guld´s Guldmicken och hans stjärna som liveartist bara fortsätter att lysa. En sann entertainer, en komiker som lockar till skratt, och hinderslöst för publiken rakt in i det sällsamma allvaret.

Förgyll hösten med svensk musik i världsklass och se Timo Räisänen live på turné!

Turnéplan

  • 12 Oktober Vara, Vara Konserthus
  • 13 Oktober Stockholm, Debaser Strand
  • 20 Oktober Halmstad, Kajskjulet
  • 21 Oktober Malmö, KB
  • 25 Oktober Göteborg, Pustervik
  • 3 November Norrköping, Arbis Bar & Salonger
  • 16 November Jönköping, Jönköpings Teater
  • 17 November Örebro, East West

FIKK - För att alla behövs