Örebro Futsal Club

Brutalt mangel när The Haunted spelade på Frimis

Fredagen den 8 september spelade det melodisk death metal-bandet The Haunted på Frimis Salonger.

· Publicerad: 9 september 2017 · 15.00.
The-Haunted

The Haunted som band bildades år 1996 i Göteborg och har sedan dess vuxit som en sevärd metalakt på den svenska musikscenen.

2017 släppte bandet sitt nya album Strength in Numbers och åkte dessutom ut på en ny turné och under fredagen så anlände den turnén till Örebro och Frimis Salonger.

Annons ▾

Marco Aro i bra form

The Haunted frontas av Marco Aro som inte är originalsångaren, men får ändå tillgodoräknas som min favorit bakom micken. Aros sång och stil är hård och tuff, något som även går att relatera till bandets spelning under fredagskvällen. Det var ett brutalt mangel och något som jag uppskattar.

Jag gillar även Aros andra band The Resistance som även det är ett band som manglar på under sina liveakter.

Svalt intresse för The Haunted

Även om The Haunted har spelat flitigt genom åren och är rutinerade så var det ett svalt intresse för bandet under gårdagen. Knappt 200 besökare hade dykt upp och frågan är hur pass populära bandet är idag.

2014 spelade The Haunted på Klubb Nivå som är en betydligt mindre lokal än Frimis Salonger. Det är möjligt att bandet fått ett uppsving i Örebro, speciellt efter den solida spelning man gjorde på förra årets metallsvenska. Dom som begav sig till Frimis Salonger under fredagen fick se ett hård och brutalt mangel signerat Göteborg.

Sveriges näst största stad är fortfarande ledande när det kommer till den hårdare stilen på den svenska musikscenen.

FIKK - För att alla behövs