Örebro Futsal Club

Johannes Kotschy hyllar Sting med tolkning av Fields Of Gold

Johannes Kotschy har ihop med producenten och låtskrivaren Jonas Nilsson gjort en personlig tolkning av Sting och låten ”Fields of Gold”.

· Publicerad: 9 september 2017 · 15.40.
Flicka på fält - Solen

Johannes sägs ha en Sveriges vackraste röster, han är född 1979 och uppväxt i ett musikaliskt hem i den lilla bruksorten Avesta som ligger i Dalarnas län. Redan tidigt i livet så var ungdomskören en grund i den musikaliska uppfostran – scenen blev en trygg miljö där Johannes utvecklades.

Popstars – vinner programmet som soloartist 2002

I tonåren gjorde Johannes sin första uppträdanden i skolans kabaré, redan då förstog han att det fanns något annorlunda som han hade. Johannes nådde ut till publiken med sin röst och trivdes på scenen. Hösten år 2002 söket Johannes in till tv-programmet Popstars, en föregångare till IDOL. Han gör sin audition och går vidare och vidare i stegen och tillslut står Johannes på scenen tillsammans med två finalister. Det ropades ut i alla högtalare att Johannes hade vunnit och karusellen var igång!

Annons ▾

I Sverige sändes Popstars på Kanal 5 under åren 2001-2002.

Hösten 2002 sökte man efter en soloartist och vinnaren blev Johannes Kotschy. Även Jamie Meyer fick efter sin medverkan skivkontrakt, trots att han inte vann tävlingen. Martin Rolinski (sångare i Bodies Without Organs) var med och tävlade samma säsong, men åkte ut i en veckofinal. Simon Laufer, som kom på andra plats, bildade musikgruppen Simsoak.

Tack för den här tiden och lycka till.

Turné, skivinspelning, signeringar och en hel karusell av aktiviteter genomfördes. Efter ett par månader började det gå mer trögt med kontakten med skivbolaget som ville satsa men det som utlovats föll inte in. Tillslut så kom orden; -Vi kommer inte att förlänga ditt kontrakt. Tack för den här tiden och lycka till.

Nu har Johannes Kotschy ihop med producenten och låtskrivaren Jonas Nilsson gjort en personlig tolkning av Sting och låten ”Fields of Gold”.

Hyllning till artisten Sting

I samband med att Sting tog emot Polarpriset tidigare i år ville Johannes göra en hyllning genom att tolka hans tidlösa ”Fields of Gold”. Tillsammans med producent och låtskrivaren Jonas Nilsson arbetade de fram nya vinklar av denna klassiska låt.

Johannes är en artist med många strängar på sin lyra. Han är sångare, arrangör och låtskrivare men även entreprenör som genom åren gjort avstickare från musiken men som alltid landar i en ny låtidé med syfte att beröra och göra skillnad.

Sting är en stor inspiration och förebild för mig. Hans musik har funnits där för mig som stöd och inspiration genom olika skeden av mitt liv och jag har alltid gillat just Fields of Gold då den känns så tidlöst vacker när den beskriver naturen och livet på ett så fint sätt, säger Johannes Kotschy.

Johannes signum som artist är att beröra människor på djupet vilket han lyckas med via sina personliga tolkningar av andras låtar och via sin egen musik.

Sjöng på minnesceremonin i Khao Lak efter flodvågskatastrofen

Johannes har genom åren skapat mening bland annat då han som fältartist deltog i minnesceremoni i Khao Lak efter flodvågskatastrofen och med sin röst och närvaro kunde göra skillnad i en stund av sorg och smärta.

Johannes Kotschy har tidigare varit aktuell med ett flertal singlar som har spelats på radiostationerna runt om i Sverige. Och nu samtidigt som vi i vårt avlånga land Sverige har många fält i guld som vajar i vinden är det dags för release av Johannes Kotschys version av ”Fields of Gold”.

Här kan du höra Johannes tolkning av ”Fields of Gold”

FIKK - För att alla behövs