Örebro Futsal Club

Nahir Besara sänkte serieledarna på Behrn Arena

ÖSK vann på hemmaplan med 2-1 mot gästande serieledarna Malmö FF.

· Publicerad: 10 september 2017 · 19.44.
ÖSK-MFF

Söndagen den 10 september tog Örebro SK emot dom regerande svenska mästarna och serieledarna Malmö FF på Behrn Arena i Örebro.

Malmö FF som inför dagens möte ledde allsvenska tabellen med ett försprång på 10 poäng. När domaren blåste av matchen hade ÖSK krympt försprånget för skåningarna efter att Nahir Besara avgjort på stopptid.

Annons ▾

Axel Kjäll segrade i debuten

Matchen på söndagen var allsvensk debut för ÖSK:s nye tränare Axel Kjäll som tagit över roll efter Alexander Axén som meddelade under augusti att han skulle sluta som tränare efter säsongen men lämnade uppdraget redan efter två matcher.

Axel Kjäll presenterade kort därefter och kunde idag inkassera sin första allsvenska seger som huvudtränare för Örebro SK.

Bra match av ÖSK

Segern över Malmö var rättvis, ÖSK spelade bra och gav egentligen aldrig upp. Gästerna hade en högre press men fick inte så mycket utträtt under matchen då ÖSK försvarade sig bra.

Första halvlek slutade 0-0 och det var osäkert hur denna match skulle sluta, det lutade mer åt Malmö som hade ett litet övertag i spelet.

Nahir Besara avgjorde på stopptid

Målen skulle ramla in under andra halvlek och det var gästerna som tog ledningen.

Andreas Vinheim kunde sparka in en boll i den 49:e matchminuten. Det var ett hårt och välplacerat skott som hittade nätmaskorna bakom Oscar Jansson.

Efter den tidiga ledningen kunde gästerna ta kommandot i matchen med ÖSK ville annat och kunde kvittera i den 61:e matchminuten.

Nahir Besara hittade med en hörnspark Nordin Gerzic som satte bollen mellan benen på Malmömålvakten Johan Dahlin. Efter det målet blev matchen lika jämn men samtidigt osäker som under första halvlek. Skulle det här bli en kryssmatch med delad pott?

Besara ville annorlunda, i den 91:e matchminuten hittade Filip Rogic Besara som kunde peta in 2-1 målet och segern var ett faktum för hemmalaget.

Djurgården nästa

Med segern i vinden åker ÖSK i nästa omgång till Stockholm för att möta Djurgården. När dessa två lag möttes tidigare i år vann Djurgården med 4-0, bland annat gjorde Gustav Engvall tre mål. ÖSK har en betydligt bättre form nu så matchen nästa vecka kan bli en jämnare historia.

Matchen spelas lördagen den 16 september klockan 16.00.

FIKK - För att alla behövs