Omar Eddahri sänkte ÖSK på Behrn Arena

Förlust hemma för ÖSK mot AFC Eskilstuna – trots att man ägde hela första halvlek

· Publicerad: 21 september 2017 · 23.50.
Omar Eddahri sköt två mål mot ÖSK ikväll.

AFC låg inför matchen sist id en allsvenska tabellen och kunde vid seger gå om Halmstad som dagen innan hade spelade 1-1 mot Kalmar.

ÖSK är inne i en bra period även om man i senaste matchen förlorade borta med Djurgården med 4-1.

AFC bättre än tabelläget

Det som är det mest intressanta med AFC Eskilstuna är att de egentligen är bättre än vad tabellen visar.

Laget låg sist tabellen med blott två segrar innan kvällens drabbning med ÖSK.

Men Eskilstunalaget har spelat bra och har ett par duktiga spelare men samtidigt har man inte haft marginalerna med sig.

Mot ÖSK ikväll visade laget upp både bra passningsspel, farliga kontringar samt vassa avslut.

Detta bidrog att gästerna rättvist kunde ta ledningen i den 7:e matchminuten när Omar Eddahri hittade Mohamed Buya Turay i straffområdet.

Omar Eddahri skulle senare i matchen kliva in mer i handlingen.

ÖSK vände i första

Första halvlek skulle ändå tillhöra ÖSK, trots ett spelglatt AFC kunde hemmalaget ta tag i taktpinne och föra sitt spel.

Kennedy Igboananike kvitterade i den 26:e matchminuten och Filip Rogic gav ÖSK ledningen i den 39:e minuten.

Hemmalaget ledning stod sig till matchen sista 10 minuter.

Omar Eddahri sänkte ÖSK

I den 83:e minuten fick gästerna en straff som Omar Eddahri fick lägga två gånger. Domaren blåste vid första straffen.

Samme Eddahri skulle några minuter senare bjuda på matchen mål när han på egen hand skulle skicka in 2-3 målet bakom Oscar Jansson.

AFC Eskilstuna tog en rättvis seger och lämnade jumboplatsen till Halmstad. Samtidigt var förlust tung för ÖSK som spelade bra och absolut kunde tagit tre poäng ikväll.

Förlusten för ÖSK innebär att de nu ligger sju poäng från kvalstrecket. I nästa omgång spelar man borta mot Sirius som är inne i en svacka och matchen äger rum på måndagen den 25 september.