Örebro Hockey segrade i hemmapremiären

Torsdagen den 21 september var det hemmapremiär i Behrn Arena för Örebro Hockey.

· Publicerad: 21 september 2017 · 23.58.
Örebro-Hockey-Ishockey

För motståndet stod Luleå, som även var motstånd i säsongspremiären för Örebro. Då vann med Norrlandslaget med 4-3 efter straffar.

Ikväll var det Örebros tur att ta hem seger då matchen slutade 2-0. Stor hjälte blev Eero Kilpeläinen som tog 33 skott.

Bra fart på skridskorna

Örebro som vände ett 3-0 underläge lördags kom till kvällens hemmapremiär med mycket energi. Förlusten i premiären kom lite snöpligt och man ville ha revansch.

Säsongens nyckel för Örebro verkar vara hög fart och mycket skridskoåkning. Laget satte hög fart direkt och försöker hela tiden sätta press mot Luleå.

Tyvärr måste man bli bättre på puckkontroll och erövring av puck. Trots farten hade man svårt att hålla kvar pucken.

Men i kvällens match lyckades både ta ledningen och hålla undan och bärga tre poäng.

Tom Wandell visade vägen

Grunden för Örebros seger byggdes i den andra perioden när man under ett tidsspann på 82 sekunder lyckades göra både 1-0 och 2-0.

Tom Wandell låg bakom bägge målet och visade prov på det där passningsspelet som han stundtals bjöd på under förra säsongen.

På första målet vann han en tekning som lagkapten Viktor Ekbom tog vara på, Örebrobacken satte skottet hårt bakom Joel Lassinantti i Luleåmålet.

På Örebros andra mål tog Wandell en tripp bakom målet och hittade Jere Sallinen som kunde pricka in pucken.

Luleå pressa mot slutet

Örebro kunde hålla ut och vann rättvist med 2-0 men inte helt utan spänning.

Gästerna satte hög press under matchen sista minuter och försökte få in en reducering. Men Örebro Eero Kilpeläinen höll tätt.

Kilpeläinen gjorde en bra match och räddade 33 skott samt höll nollan. Det finske nyförvärvet kan bli en nyckel till Örebros framgång.

Tillsammans med den energi och fart laget visade upp idag kan det bottentippade laget överraska många den här säsongen.