Örebro Futsal Club

KIF Eagles juniorer klara för junior-SM i softboll som spelas i Skövde.

”Det är jätteroligt” – vi har en rekordstor trupp som representerar Örebroklubben KIF Eagles i år.

- .
KIF-Eagles-Junior
Det som kommer att avgöra är som vanligt pitchingen.

När junior-SM spelas i Skövde mellan 23-24 september så är det en rekordstor trupp som representerar örebroklubben.

– Det är jätterolig, vi har en trupp bestående av 16 spelare, säger Sanna Hermansson, coach för KIF Eagles juniorlag.

Annons ▾

– Man är nio spelare på planen och förra året var vi beroende av att samarbeta med Karlskoga Bats för att få ihop nog många juniorer, men i år ser det verkligen riktigt bra ut med återväxten i klubben.

Styrkan i juniorsammanhanget är svagheten i Div1

Laget bestå av en stomme med lite äldre, duktiga tjejer som har en bra matchrutin. Detta år så har man kunnat fylla på med yngre spelare som är nog gamla för att kunna vara med.

– Jag tror att vi har en bra chans att hävda oss i år, det kommer antagligen att vara ganska jämnt motstånd från alla lagen och det som kommer att avgöra är som vanligt pitchingen.

– Det laget som har mest stabila pitchers har en stor chans att vinna. Vår styrka i juniorsammanhang är vår svaghet när vi spelar Div1 i seniorserien, nämligen att vårt Div1-lag i år till största del bestått av juniorspelare. Det gör ju att alla våra juniortjejer har fått mycket speltid mot bra motstånd i sommar, tillägger Sanna Hermansson

Örebrotjejerna kommer att möta tre andra lag under helgen i en grundomgång där alla möter alla. Dom två bästa lagen går sedan till SM-final som spelas på söndag eftermiddag. Dom andra lagen som är klara för Junior-SM är Skövde, Leksand och Enköping.

FIKK - För att alla behövs