Örebro Futsal Club

Polisen varnar för falska sedlar i Örebro

Polisen i Örebro varnar nu för att ett antal förfalskade sedlar är i omlopp

· Publicerad: 22 september 2017 · 06.06.
200 och 500-kronorssedel

Polisen har under dom senaste dagarna fått in flera falska sedlar och dom flesta är i valören 200-kronorssedlar, meddelar polisen under torsdagen. Samtliga 200-kronorssedlar har samma serienummer B380439574 och markanta skillnader är att säkerhetstråden inte är speciellt markerad, ingen vattenstämpel samt att pappret är grövre än på en äkta sedel.

Åtta stycken 200-kronorssedlar

Sverigesradio P4 Örebro rapporterar via sin nyhetssida – bara under fredagen fick polisen in åtta stycken 200-kronorssedlar. Det är särskillt butiker som drabbas.

Annons ▾

500-kronorssedel även i omlopp

Polisen meddelar att man även har fått in en 500-kronorssedel och på den falska valören är den stora skillnaden, säkerhetstråden saknas och att pappret är mycket slätare alternativt glattare än på en riktig sedel.

Polisen uppmanar den som mottagit en falsk sedel att lämna in till polisen.

FIKK - För att alla behövs