Örebro Futsal Club

Talet som hyllar och förbryllar – vad och vem hyllar Örebro med nummer 90?

Har du lagt märke till talet i arenans mittcirkel? Siffran är hyllningstal till dom fjorton klubbarna som spelar i SHL säsongen 2017-18.

- .
Örebro Hockey-Fargestad-Behrn-arena-2016-17
Örebro möter Färjestad på Behrn Arena – 2016-17

Att varje SHL-klubb har en unik siffra i mittcirkeln har nog undkommit få. Talens syfte och betydelse har förbryllat hela hockeysverige sedan premiären, samtidigt som både klubbarna och SHL varit förtegna.

Vi kan nu berätta att siffrorna i mittcirkeln är hyllningstal till svensk hockey i stort och de fjorton klubbarna som spelar i SHL säsongen 2017-18. Det är SHL:s huvudsponsor NordicBet som ligger bakom idén och har tillsammans med SHL bett klubbarna att välja sina egna siffror.

Annons ▾

Alla klubbar förtjänar att hyllas

Initiativet grundar sig i tanken om att alla klubbar i SHL förtjänar att hyllas, på sitt eget sätt och på det mest synliga stället i hela arenan. Vad eller vem som hyllas är dock än så länge hemligt – och även om vissa kanske listat ut vad några av siffrorna står för är det långt ifrån enkelt alla gånger…

– Vi är vana vid många frågor inför säsongstart, men i och med dessa mittcirklar har engagemanget varit extra stort! Inte minst på de sociala plattformarna. Det är otroligt roligt att se klubbarnas och fansens engagemang i detta.

– Alla klubbar har verkligen tänkt till och siffrorna symboliserar något eller någon med stor betydelse för varje klubb. Det känns som ett väldigt kul initiativ där NordicBet också ger tillbaka delar av den mest centrala punkten i varje arena till klubbarna, spelarna, publiken och supportrarna, säger SHL:s VD Jörgen Lindgren.

Vem och vad hyllar Örebro med nummer 90?

Vad varje enskild siffra står för kommer bli offentligt längre fram. I nuläget får supportrarna nöja sig med att spekulera på egen hand. Vissa av klubbarna i SHL har även de haft en del interaktion i sociala medier om vad siffrorna står för, bland annat Linköping och Färjestad, där de senare menade att siffran 51 i deras mittcirkel syftade på det stundande resultatet mellan lagen, men utan strecket i mitten.

Örebro Hockey har nummer 90 i sin mittcirkel, vad tror ni att detta står för, vem och vad vill man hylla?

Hur länge mittcirklarna ligger kvar i nuvarande skick och vad som kommer efter återstår att se. I nuläget är det några få som vet hela historien bakom och resten av oss får nöja sig med att spekulera ett tag till.

Siffrorna i respektive lags arena

 • Brynäs – 50
 • DIF – 16
 • Frölunda – 24
 • Färjestad – 51
 • HV71 – 3
 • Karlskrona – 17
 • Linköping – 76
 • Luleå – 40
 • Malmö – 7
 • Mora – 10
 • Rögle – 9
 • Växjö – 20
 • Örebro – 90

FIKK - För att alla behövs