KIF kryssade mot Rosengård i säsongens match

Söndagen den 24 september tog KIF Örebro emot FC Rosengård på Behrn Arena. Matchen slutade 2-2 efter att gästerna hämtat upp ett underläge på 2-0.

· Publicerad: 24 september 2017 · 17.24.
KIF Örebro - FC Rosengård

Sett till spelet under matchen borde KIF Örebro vunnit, speciellt när de genomförde den bästa matchen hittills för säsongen.

Två lag i behov av poäng

Inför matchen för läget kritiskt för KIF, de låg sist i tabellen två poäng efter Göteborg och behöver en seger.

För Rosengård var en seger nödvändig då man jagar serieledande samt de regerande svenska mästarinnorna Linköping.

KIF kom till spel utan Lisa Dahlkvist och i Rosengård sakandes Lotta Schelin, två tunga avbräck som gjorde dagens match en aning profilfattigare.

Bra spel i 60 min

FC Rosengård är på pappret ett mycket starkare lag en KIF, men tidigare under säsongen kryssade lagen mot varandra när de möttes i Malmö.

Trots att gästerna öppnade bra så kunde KIF ta ledningen, i den 16:e matchminuten nickade Emma Jansson in 1-0.

Därefter skulle KIF genomföra en näst intill perfekt första halvlek. Försvaret höll gästerna i schack och stängde ner anfallet.

Rosengård vände matchen

KIF lyckades hålla sitt spel i ca 60 minuter, när Julia Spetsmark satte 2-0 var det som en sten som släppte. KIF gjorde två mål på giganten Rosengård, nu kanske en seger inte var långt bort.

Men skam den som ger sig, ca två minuterna senare skulle Sanne Troelsgaard lite turligt hitta målet och det var reducerat.

Samme Troelsgaard höll sig 6 minuterna senare framme igen och satte 2-2, det efter att bollen tagit en märkligt studs i mittzon.

Hemmalaget lyckades tillslut inte hålla ledingen och tappade, gästerna var sedan närmare ett ledningsmål än var KIF var.

Marie Hammarström fick även göra ett inhopp för hemmalaget, hon hade ett skott över mål som även visade sig vara den bästa möjligheten för KIF efter kvitteringen.

Fortfarande tuff för KIF

Efter matchen kändes resultatet en större seger för KIF, de lyckades ta poäng på ett topplag, samtidigt Rosengård tappade i guldstriden.

Dessutom har nu Rosengård enbart tagit två poäng av 6 möjliga mot seriens bottenlag. Något som t.ex Linköping inte gjorde.

Men för KIF är det fortfarande, laget ligger kvar i botten och missade en möjlighet att plocka in poäng på konkurrenterna i bottenstriden.

Även om det är strakt att ta poäng mot Rosengård borde KIF tagit tre poäng idag. För dagens prestation var säsongens bästa.