Örebro Futsal Club

Kraftig brand i moské vid Vivalla i Örebro

Strax efter klockan två under natten mot tisdag inkom larm om en brand i moskén vid bostadsområdet Vivalla i Örebro.

· Publicerad: 26 september 2017 · 07.36.
Moské i Örebro brinner

En kraftig brand bröt under natten mot tisdag ut i moskén vid bostadsområdet Vivalla i Örebro. Larmet om branden kom strax efter två-tiden och var fullt utvecklad när räddningstjänsten anländer fram till platsen. Inledande så var räddningstjänten på plats med fyra till fem enheter som bekämpade lågorna.

Består av tre delar – förhindrar spridning

Flera enheter från räddningstjänsten arbetade för fullt på platsen och man riktade in sig på att förhindra spridning vidare i byggnaden. En del av byggnaden har enligt uppgifter rasat in. Moskén består av tre delar och man har arbetat med att stoppa spridningen till övriga två delarna av moské-byggnaden.

Annons ▾

Flera enheter fortfarande på plats

Vid 05.30-tiden så hade branden lugnat ner sig något, men tre enheter från Nerikes brandkår befann sig fortfarande kvar på platsen.

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand

Det finns inga uppgifter om skadade personer eller vad som kan ha orsakat branden. Händelsen rubriceras inledningsvis som mordbrand. Det är ännu oklart vad som orsakat branden, en teknisk undersökning kommer att genomföras när branden släckts och det svalnat på platsen.

Under tisdagsmorgonen så planerar man att hålla en presskonferens för att informera ytterligare om händelsen. Räddningstjänsten räknar med att släckningsarbetet kommer att pågå en bra stund in under tisdagen.

FIKK - För att alla behövs