Örebro Futsal Club

Sent mål fällde Örebro – förlust mot Brynäs

Örebro Hockey tog under lördagen emot Brynäs och föll i matchen med 1-2.

· Publicerad: 30 september 2017 · 20.40.

Örebro Hockey föll under lördagens match när man tog emot Brynäs och avgörandet kom när det återstår mindre än tre minuter kvar av matchen, Brynäs vände samtidigt ett underläge på 1-0. Segern var den första för säsongen för gästande Brynäs som bröt en fyra matcher lång förlustsvit.

Örebro inledde bäst

Precis som i hemmapremiären mot Luleå så satte Örebro ett högt tempo. Man hade en energisk skridskoåkning och skapade flera målchanser. Örebro tog en rättvis ledning när Sakari Manninen hittade målet vid 10.31, efter en snygg passning från Jere Sallinen som stod bakom målet.

Annons ▾

Örebro hade också bud på flera mål men lyckades aldrig få in pucken.

Brynäs vänder i tredje

Gästerna fick mersmak efter att ha få fart på spelet under andra perioden. Under tredje så ökade Brynäs pressen, man började rada upp chanser och tillslut gav det utdelning när Johan Alcén tryckte in pucken vid 54.11, Brynäs fick kommandot och gick för segern.

Vid klockan 58.27 styrde Kevin Clark in segermålet på ett skott från Örebrobekantingen Ryan Gunderson. Brynäs hade då vänt och kunde vinna med 1-2 och in kasserade säsongens första seger.

Örebro skulle avgjort tidigt

Brynäs kom till Örebro med en formsvacka efter en dålig start. Ironiskt nog skulle man bryta trenden mot Örebro som också hade behövt en seger, med tanke på hur många chanser Örebro radade upp under första perioden så skulle resultatet egentligen ha varit 2-0 eller 3-0.

Nu väntar ett back-to-back möter med LHC nästa helg, på förhand en svår uppgift för Örebro.

FIKK - För att alla behövs