Örebro Futsal Club

Kennedy Igboananike sänkte Kalmar på Behrn Arena

Allsvenska säsongen börjar lida mot sig slut och ÖSK ser ut avsluta med ett godkänt facit.

· Publicerad: 2 oktober 2017 · 00.03.

Efter en 1-0 seger under söndagen mot Kalmar kröp ÖSK lite närmare botten av toppskiktet i Allsvenskan. Kennedy Igboananike blev dagens segerskytt när han i den 43:e minuten hittade målet.

Kalmar det bättre laget i första halvlek

Det var gästerna som hade störst bollinnehav under första halvlek, de skapade även en farlig chans när Stefan Larsson spelade sig fri men satte bollen precis utanför. Istället kunde ÖSK ta ledningen i matchen när Kennedy Igboananike tog vara på en frispark från Nahir Besara. Kennedy har nu gjort mål tre matcher på rad.

Annons ▾

ÖSK tog över i andra halvlek

I andra halvlek blev situationen omvänd, nu var det ÖSK som hade boll och skapade målchanser. Både Brendan Hines-Ike och Nahir Besara nära att hitta målet. Även Kalmar skapade en bra chans när Erton Fejzullahu nickade bollen på en hörna i den 70:e matchminuten. Det blev bara ett mål i dagens match och det räckte för att ÖSK skulle inkassera tre nya poäng.

Östersund nästa

I nästa omgång åker ÖSK till Jämtland för att möta succélaget Östersund. Östersund ligger en placering över ÖSK med fyra poäng mer. Östersund har valt att satsa på Europa League där de inlett höstens säsong med två raka och är på väg mot något stort.

ÖSK kan mycket väl plocka en poäng på Östersund då europaspelet är en högre prio än Allsvenskan för det jämtländska laget.

FIKK - För att alla behövs