Örebro Futsal Club

KIF Örebro allt närmare nedflyttning

Säsongen 2017 har varit en stor besvikelse för KIF Örebro och det ser ut att sluta med en nedflyttning för klubben.

· Publicerad: 7 oktober 2017 · 22.00.
KIF-Örebro

Under dagens match mellan KIF Örebro och Limhamn Bunkeflo hade man en 1-0 ledning men kunde precis som många gånger förr inte hålla ledningen utan förlorade.

Gästernas Anna Welin kunde avgöra på straff i den 80:e matchminuten.

Annons ▾

Hanna Terry sköt ledningsmålet

KIF var till en början utspelade i matchen, Limhamn Bunkeflo var ett mycket bättre lag men KIF åt sig sakta men säkert in i matchen.

Även om gästerna hade flera bra målchanser var det KIF som tog ledningen i den 34:e när Hanna Terry hittade målet. Terry har mot slutet av säsongen visat att hon är en bra målskytt.

Tappade matchen igen

Men precis som många gånger förr denna säsong tappade KIF ledningen. Man lyckades hålla emot i ca en timma sen hittade gästerna målet.

Anna Welin kunde sätta 1-1 efter ett snyggt inlägg från hörnkanten. Samme Welin skulle sätta 1-2 på straff i den 80:e matchminuten.

Frida Svensson i KIF Örebro blev bortspelade och valde att dra ner sin spelare i straffområdet något som resulterade i straffen.

Nedflyttning allt närmare för KIF

I och med förlusten ligger KIF kvar i botten på 12 poäng, Kvarnsveden som har en mindre match kvar att spela ligger på 15 poäng. Samtidigt vann Göteborg och kunde distansera sig från botten.

Det ser allt mer mörkt ut för KIF och frågan är om det inte nu är redan är avgjort. Även om det är fyra omgångar kvar och 12 poäng att spela om.

KIF verkar inte kunna bryta den negativa trenden fast de försöker. I nästa omgång möter de Hammarby på bortaplan ett bottenlag de nu måste så, något som kan vara extremt tufft i detta tabelläge.

FIKK - För att alla behövs