Utspelat Örebro slog Linköping på övertid

Örebro Hockey och Linköping HC har under helgen mötts i en så kallad back-to-back, två matcher som spelas efter varandra.

· Publicerad: 7 oktober 2017 · 22.18.
Tyson och Tylor Spink fixade segern åt Örebro Hockey.

Örebro gick segrade ur den första som spelades i Linköping när man vann med 1-4. Ikväll tog man sin andra raka när LHC besegrades på övertid med 2-1. Stora hjältar blev bröderna Spink som tog vara på ett slarv framför LHC-målet.

Gästerna dominerade

Örebro vinner en match där de rent spelmässigt var utspelade, gästerna vann skotten med 12-38. Hemmalaget var dock piggt i inledningen av första perioden. Fart fanns och även fysiken men LHC skulle ändå skapa fler målchanser och skott på mål. Örebro brände dock en straff i första perioden.

Gästerna skulle bitvis ta över matchen mer och mer men fick inte hål på Axel Brage som vaktade Örebromålet ikväll.

Örebro tog ledningen

Under andra perioden skruvade LHC upp tempot och deras dominans blev mer tydlig men det var Örebro som gjorde första målet.

I numerärt underläge kunde Gustav Franzén sätta 1-0 efter att Jacob Johansson spelat utan klubba, målet kom som en chock för gästerna men som en frälsning för Örebro.

Gästernas kvittering skulle dock komma, efter att ha höjd tempot ytligare under tredje perioden. Med ca fyra minuter kvar av perioden sköt förre NHL-proffset Derek Roy 1-1 för LHC.

Målet kom efter en längre period av press för gästerna och Örebro kunde inte hålla emot.

Tvillingarna visade sig igen

Igår när Örebro slog LHC med 1-4 gjorde Tyson Spink 1-3, ikväll klev tvillingarna fram igen och målade. Den här gången var det Tyler som gjorde mål på assist från Tyson.

En LHC-spelare blev av med pucken precis framför Jacob Johansson och Tyson höll sig framme och fick snabbt fram pucken till Tyler som kunde trycka upp den i nättaket.

Behrn Arena exploderade och hela laget äntrade isen. Trots att motståndarna var bättre och hade spelövertag var det Örebro som tog med sig extra poängen.

På 6 möjliga poäng tog Örebro med sig fem efter detta back-to-back möte. I nästa omgång åker Örebro med vinden seglen till Skåne för att möta Malmö, den matcherna spelas den 9 oktober.