World Global IPTV

Nu kan fler få utökat stöd digitalt

Arbetsförmedlingen bygger ut sin digitala service successivt över hela landet.

· Publicerad: 8 oktober 2017 · 19.22.
Arbetsförmedlingen

Arbetsförmedlingen bygger ut sin digitala service och nu från oktober kan arbetssökande i Hallsberg, Kumla, Laxå, Askersund och Lekeberg välja att få stöd från sin arbetsförmedlare via telefon eller webb i stället för att besöka en arbetsförmedling.

Inskrivning via webben – kompletterar sin service

I dag går det bra att skriva in sig på Arbetsförmedlingen via webben. Nu ska arbetssökande även kunna ha sitt första planeringssamtal med en arbetsförmedlare via telefon eller videosamtal. Den som inte behöver mer fördjupat stöd från Arbetsförmedlingen kan även välja att få fortsatt service och handläggning via telefon eller webb.

Annons ▾

– Vi är glada att vi nu kan komplettera vår service lokalt med service via telefon och webb, eftersom vi vet att det är något som efterfrågas av våra arbetssökande, säger Sara Axén, sektionschef på Arbetsförmedlingen i Hallsberg.

Den här utökade servicen via telefon och webb ska införas successivt i hela landet och väntas vara fullt utbyggd under 2019. Den 2 oktober är det bland annat dags för arbetssökande i Hallsberg, Kumla, Laxå, Askersund och Lekeberg.

Coachning och feedback på CV

Några exempel på stöd som arbetssökande ska kunna få via telefon eller webb är: coachning och uppföljning av arbetssökandet, matchning till arbete, tips och feedback på cv och personligt brev, webbinarier, poddar, information om aktivitetsrapportering, arbetsmarknadspolitiska program och beslut om intervjuresor.

Fakta om utbyggnaden

Här infördes utökad service via webb/telefon i Örebro län den 4 september: Lindesberg, Hällefors, Ljusnarsberg och Nora.

Här införs utökad service via webb/telefon i Örebro län den 2 oktober: Hallsberg, Kumla, Laxå, Askersund och Lekeberg.

FIKK - För att alla behövs