Han var en prestigevärvning men blev skadad och missade hela förra säsongen. När äntligen Joakim Andersson fick debutera på hemmaplan blev det succé.

· Publicerad: 12 oktober 2017 · 23.36.
Joakim Andersson gör 1-0 för Örebro.

Det här varit många frågetecken runt Joakim Andersson, han var spelklar inför säsongpremiären med blev skadeförklarad nästa direkt. Det gick till och med rykte om att karriären var i fara.

Men när Andersson fick kliva ut på isen i kvällens hemmamatch mot Mora gjorde han det med besked. Det blev 1 + 2 från hans klubba i kväll när Örebro slog Mora med 4-1.

Målade direkt

Joakim Andersson fick en smakstart, redan i första bytet tog han pucken från en passiv Steven Seigo och kunde sätta 1-0 för Örebro. Då hade det bara gått 01:33 av första perioden.

Andersson fortsatte att göra ett intryck, efter ca fem minuter spel tog han mot en tackling i anfallszon och gav pucken till Libor Hudacek som hittade Marcus Weinstock. Weinstock kunde sätta 2-0 och hans första mål för säsongen.

Örebro dominerade första perioden och släppte ingenting till gästade Mora. Det fanns även bud på flera mål då Örebro även fick två frilägen men kunde inte ta vara på dem.

Ökade på ledningen i andra

Mora skulle tidigt i andra perioden få reducering när Robin Johansson sköt ett hårt skott som letade sig in bakom Eero Kilpiäinen. Men målet gjorde igen större skillnad på matchen, Örebro fortsatte att styra spelet.

I mitten av perioden kunde Örebro utöka sin ledning, först satte Marcus Weinstock 3-1 och sen Daniel Viksten 4-1. Dessa mål kom till på kontringar under en period då Mora försöket skapa något framåt. Det försvann och frustrationen märktes på gästernas bänk.

Tredje perioden blev en avslagen historia, Örebro behöll spelet i anfallszon i nästa hela första halvan av perioden. Mora fick knappt låna pucken hade svårt att skapa något. När gästerna väl hittade över till Örebros zon hände inte speciellt mycket.