Örebro Futsal Club

BK Forward tillbaka i Division 1 – blev klara idag

Den klassiska örebroklubben BK Forward är tillbaka i Division 1 efter ha vunnit serien Norra Svealand med 68 poäng.

- .
Forwards Erik Björndahl sköt 24 mål under säsongen och vann skytteligan.

Detta blev klart efter att man besegrat Sundbyberg hemma i den sista omgången med 2-0. Laget tappade inte en enda poäng på hemmaplan under året.

Nytt lag inför säsongen

Det var förra året som klubben åkte nere en division efter en medioker säsong. Laget inför årets säsong i Division 2 byggdes nästan helt om med många nya ansikten plus unga egna produkter.

Ett par rutinerade spelare fanns dock kvar som till exempel Erik Björndahl som vann skytteligan på 24 mål under säsongen. Tillsammans med Anderson Ponciano bidrog de med 47 mål då Anderson kom på andra plats i skytteligan med 23 fullträffar. Totalt avslutade Forward med en målskillnad på 76-18.

På BK Forwards hemsida säger huvudtränaren Rickard Nilsson följande:

– Vi hade ett fantastiskt bra träningsläger i våras. Det var där och då vi bestämde oss. Vi ska fixa det här. Under säsongen har också de rutinerade spelarna på ett bra sätt hjälpt in de yngre och vi har jobbat hårt för varandra.

Assisterande tränaren Peder Hessel tillägger:

– Vi sa tidigt att Trängen skulle bli vår hemmaborg, på riktigt. Det skulle bli riktigt tufft att försöka ta poäng av oss här hemma. Den målsättningen klarade vi.

Kan bli fler örebrolag i Division 1

Idag blev det som sagt klart att BK Forward återigen spelar i Division 1 nästa år. Men laget kan få sällskap av flera örebrolag.

Både Rynninge och Karlslund går in i ett kvalspel för att slåss om en uppflyttning. Minst ett av dem kommer gå upp, men det återstår att se vilket.

GitLabbet.se