Örebro Futsal Club

Thåström – en dos av poesi och sorg

Lördagen den 14 oktober uppträdde Joakim Thåström på Conventum Arena i Örebro.

· Publicerad: 15 oktober 2017 · 00.22.
Thåström
Den nu 60-årgie Thåström bjöd på en dos av poesi och sorg.

Få svenska artister har gjort ett så stort in intryck på det svenska musikarvet som Joakim Thåström. Den nu 60-årige artisten startade upp sin musikkarriär på 70-talet och slog igenom som frontman i det kultförklarade punkbandet Ebba Grön.

Efter Ebba Gröns uppbrott så spelade Thåström i flera konstellationer som Imperiet och Peace, Love and Pitbulls. Thåström hade även en kort solokarriär i slutet av 80-talet, detta med skivan ”Det är ni som e dom konstiga, det är jag som e normal”. Det är först 1999 som hans solokarriär på nytt tar fart.

Annons ▾

Den 29 september i år släppte Thåström sitt senaste soloalbum ”Centralmassivet” och lördagen den 14 oktober så besöker han Conventum Arena i Örebro.

En dos av poesi och sorg

Sist jag såg Thåström var 2012 och denna gång på Conventum Kongress i Örebro, detta var under turnén för ”Beväpna dig med vingar”. Titelspåret från detta album var konsertens andra låt, annars så framfördes mycket nytt material. Thåström spelade under kvällen även ”Alla vill till himlen” från solodebuten Thåström från 1989.

Kvällens konsert var lika intensiv och skitig som den jag såg för fem år sen. Man kan säga att konserten innehåll var en dos av poesi och sorg när Thåström genomför sina ballader med stor känsla. Få svenska artister har den förmågan att leverera känslomässiga låtar på det sättet som Thåström gör det.

Efter en lång karriär med innehåll som, punk, poetisk rock och industri-rock så står fortfarande Thåström högt och trots att han i år fyllde 60 år har han fortfarande samma karismatiska scenspråk och intensitet i sina låtar, han aldrig kommer bli passé och detta visar Thåström ikväll under sin konsert i Örebro.

FIKK - För att alla behövs