Örebro Futsal Club

Halmstad slog ÖSK – hoppet lever för bottenlaget

Bottenstriden lever fortfarande och efter kvällens match på Behrn Arena fick Halmstad nytt hopp.

· Publicerad: 20 oktober 2017 · 22.27.
Örebro SK - Halmstad

Toppstriden i Allsvenskan är avgjord, Malmö FF är svenska mästare 2017. De leder serien med 10 poäng och AIK kan inte komma ikapp, men bottenstriden lever fortfarande och efter kvällens match på Behrn Arena fick Halmstad nytt hopp. Bottenlaget Halmstad slog hemmalaget ÖSK med 0-1, detta sker efter mål från Gabriel Gudmundsson.

Avslagen match

Kvällens match blev inte någon vidare sevärd historia, Halmstad som var piskade att vinna ville mer och var under första halvlek bättre.

Annons ▾

ÖSK gick mest bara runt och passade bollen, några fina inlägg och instick kom från Sebastian Rings vänster kant. ÖSK hade svårt att få utdelning på sina målchanser.

Halmstad tog ledningen i andra

Under andra halvlek kändes bortalaget hetare, även om matchen i sig fortfarande var avslagen. Halmstad ville mer och skulle tillslut få utdelning. Gabriel Gudmundsson kunde lirka sig igen ÖSK-försvaret och sätta 0-1 för gästerna. Det här var matchen enda mål och det räckte för Halmstad.

ÖSK ryckte ändå upp sig mot slutet, de försökte få in en kvittering och skapade ett par farliga målchanser utan resultat.

Bottenstriden är inte avgjord

I och med vinsten håller Halmstad liv i bottenstriden. AFC Eskilstuna ligger nu sist med 19 poäng och Halmstad har bara 5 poäng upp till Jönköping Södra som ligger på kvalplatsen. Dock har både AFC Eskilstuna och Jönköping Södra en mindre match kvar att spela.

För ÖSK är säsongen i princip över, bara två matcher kvar och laget kan varken åka ur eller vinna. Till kvällens match kom bara 3719 åskådare vilket ändå är ett tecken att säsongen börjar lida mot sitt slut.

FIKK - För att alla behövs