Örebro slog Färjestad – Tom Wandell avgjorde

Lördagen den 21 oktober tog Örebro emot Färjestad i Behrn Arena. Det var två lag i bra form som inlett säsong starkt.

· Publicerad: 21 oktober 2017 · 23.00.
Tom Wandell avgjorde matchen med ca 40 sekunder kvar av tredjeperioden.

Framför allt Färjestad som inför kvällens möte ledde serien med 27 poäng, 5 före tvåan Växjö. Örebro kommer till spel efter att slagit hemmastarka HV71 med 2-6 i förra omgången.

Kvällens drabbning mellan de två rivalerna blev en målmässigt jämn match där hemmalaget Örebro tillslut kunde vinna med 3-2.

Tidigt ledning för Örebro

Serieledarna tog tidigt kommandot i första perioden, ett powerplay bidrog till att Färjestad kunde etablera spel i Örebros zon.

Det var dock Örebro som tog ledningen, en hårt arbetade Christopher Mastomäki fick lite turligt fram pucken till Glenn Gustavsson som satte 1-0. Mastomäki har med sin styrka och vilja imponerat under säsongs inledningen i sin nya klubb.

Gästerna skulle även de få in ett mål i första perioden. Backen Sebastian Erixon kunde lite retsamt ta sig igenom Örebros försvar och sätta 1-1 bakom Eero Kilpeläinen. Färjestad satte även en puck i ribban.

Gästerna tog ledningen

Andra perioden blev också en jämn kamp mellan de bägge lagen, mycket fysik kontakt och spel nere i sarghörnen. Trots att Örebro skot mer skott mot Färjestad var det gästerna som skulle ta ledningen i andra perioden.

I powerplay sköt Jesse Virtanen 1-2 till gästerna men glädjen blev kortvarig, bara ett par minuter senare hittade Örebrobacken Jonathan Andersson luckan bakom Stefan Steen. 2-2 blev periodresultatet in för tredje perioden.

Tom Wandell avgjorde sent

I tredje perioden tog gästerna kommandot, Färjestad pressade högt och skapade flera bra lägen. F.d Örebrospelaren Martin Johansson ett bra läge att avgöra men sköt utanför.

Därför kom Örebros sena avgörande lite som en överraskning, efter en snabb kontring la Tom Wandell in en puck som hittade målet. När Wandell målade återstod det bara 40 sekunder av tredje perioden.

I och med segern gick Örebro upp på en tredjeplats i tabellen. De har 20 poäng, lika många som Djurgården och HV71, men Örebro har bättre målskillnad. I nästa omgång åker Örebro till Stockholm för att möta Djurgården.