Örebro Futsal Club

Örebro Volley segrade igen – slog Lund

Örebro Volley har inlett säsongen starkt och tog idag sin fjärde raka seger när man slog Lund med 3-0 i set.

· Publicerad: 22 oktober 2017 · 19.15.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Efter att ha krossat Degerfors i onsdags var det återigen dags för en ny hemmamatch i Idrottshuset för Örebro Volley. Lund stod för ett bättre motstånd än Degerfors men hade svårt att rubba giganten från Närke.

Setsiffrorna skrevs till 25-15, 25-17 och 25-19, det var egentligen bara i sista set som Lund lyckades skapa en viss nerv då man hade en ledningen. En ledning som Örebro i slutändan kunde äta upp och själva vända till en seger.

Annons ▾

Enkelt spelschema

Örebro ligger som bekant på en förstaplats i tabellen en poäng före regerande mästarinnorna Engelholm. Örebro har i sina inledande matcher visat tyngd och klass. Nyförvärven Diana Lundvall, Freja Morén och framför allt amerikanska Kristen Besselsen har bidragit.

Samtidigt har Örebro haft ett enkelt spelschema i början av säsongen, man har mött ligans fyra sämsta lag var tre av dem på hemmaplan, Sollentuna , Degerfors, Svedala samt Lund.

I nästa omgång möter man nykomlingarna Linköping på bortaplan, ett intressant möte då Linköping har börjat bra. Den matchen spelas på torsdagen den 26 oktober. Nästa hemmamatch är på söndag den 29 oktober. Då tar Örebro mot Engelholm, antagligen säsongen svåraste match, då Engelholm är den stora giganten inom svensk damvolleyboll just nu.

FIKK - För att alla behövs