Örebro Futsal Club

Man med kniv trängde sig in och hotade personal på Örebro slott

Hotfull man med kniv trängde sig in på Örebro slott under torsdagsmorgonen – omfattande polisinsats på platsen

· Publicerad: 26 oktober 2017 · 12.49.
Polisen - Arkivbild
Arkivbild – Örebro Tribune

Polisen fick strax innan 08-tiden på torsdagsmorgon larm om att en obehörig man har trängt sig in på Örebro slott och hotat byggarbetare. Polisen bekräftar till SVT Örebro att mannen burit kniv och man befarade att den aktuella mannen gömde sig inne på slottet.

– Samtal om att en okänd man ska ha trängt sig förbi en hantverkare som låst upp en dörr för att ta sig in till sin arbetsplats på slottet, meddelar Stefan Dangardt från polisen Örebro län.

Annons ▾

Omfattande polisinsats – trodde att mannen fanns kvar på slottet

Ett större antal polispatruller, däribland den lokala insatsstyrkan blev utlarmade till Örebro slott och man genomförde en omfattande sökinsats efter gärningsmannen. Polisen spärrade av slottet samtidigt som man evakuerade all personal som befann sig på slottet.

– Man arbetade med utgångspunkten att mannen fortfarande befann sig på slottet och flera polispatruller fanns på plats för att söka efter mannen som beskrivs vara i 25-års åldern, runt 180 cm lång. Vittnen har uppfattat att mannen ska ha varit påverkad av något.

Vid klockan 09.30 så avslutar polisen sin sökinsats i förvissning om att han inte är kvar inne på slottet. Polispatrullerna ägnar sig nu åt allmän spaning efter mannen, som utöver signalementet ska ha burit mörka kläder.

22-årig man gripen av polis utanför Elite Stora hotellet

Polisen meddelar att man har gripit en 22-årig man misstänkt för olaga hot och olaga intrång, gripandet skedde odramatiskt utanför Elite Stora hotellet på Drottninggatan.

FIKK - För att alla behövs