Nu höstrensar svenskarna garderoben

I Örebro säljer barnkategorin bäst på Tradera just nu

· Publicerad: 26 oktober 2017 · 23.16.
Barnskor

Planerar du att höstrensa i din egen eller familjens hem och garderob, kan det vara ett bra tillfälle nu. När Tradera presenterar sin statistik för 2017, är det barnkläder och barnskor som säljs mest i Örebro just nu, tätt följt av damkläder och samlarbilder. Kategorin vinylskivor trendar mest i Örebro 2017.

Tjäna en bra hacka – sälja vidare

Höstrensningen har tagit fart runt om i Sverige och det märks inte minst på Tradera som för första gången har över 2 miljoner auktioner ute på sajten nu. Under 2017 är det barnkläder och barnskor som hamnar på topplistan över vad som säljs mest på Tradera i Örebro. Den som har ytterkläder, byxor och tröjor liggande i garderoben kan tjäna en bra hacka genom att sälja vidare då de plaggen är de mest populära inom segmenten barnkläder och barnskor.

Annons ▾

– Det märks att det skett en tydlig beteendeförändring kring att handla second hand till sina barn. Det är helt enkelt mer accepterat och till och med förväntat, säger Sofia Hagelin, presschef på Tradera.

Den kategori som vuxit mest på Tradera i antal sålda artiklar under 2017 jämfört med 2016 i Örebro är vinylskivor. Intresset för vinyl ökar starkt i flera län i Sverige bland såväl äldre nostalgiker och unga entusiaster.

– För tio år sedan, 2006, var LP-skivan stendöd, då såldes bara 7 000 exemplar i Sverige. Sedan dess har försäljningen ökat stadigt varje år för att under de senaste åren explodera. 2016 ökade den med hela 38,7 procent. Sammanlagt såldes vinylskivor för över 45 miljoner kronor vilket motsvarar fyra procent av totalmarknaden, berättar Sofia Hagelin.

Detta säljs mest i Örebro på Tradera 2017

 1. Barnkläder
 2. Damkläder
 3. Samlarbilder
 4. Vykort & samlarbilder
 5. Vinyl
 6. Svensk keramik & porslin
 7. Herrkläder
 8. CD-skivor
 9. Leksaker
 10. Bruks- och prydnadsföremål

Kategorier som har ökat mest i Örebro 2017 (Har vuxit mest i antal sålda produkter 2017 jämfört med 2016)

 1. Vinylskivor
 2. CD-skivor
 3. Leksaker
 4. Svenska mynt
 5. Samlarsaker, Figurer

Detta säljs mest på Tradera 2017 i Sverige (mätt i antalet sålda artiklar jan-aug 2017 jämfört med samma period 2016)

 1. Barnkläder & Barnskor
 2. Damkläder
 3. Vinyl
 4. Leksaker
 5. Trädgård
 6. Herrkläder
 7. Svensk keramik & porslin
 8. Svenska frimärken
 9. DVD-filmer
 10. Damskor

Kategorierna som har ökat mest i hela Sverige 2017 (kategori där antal sålda objekt har ökat mest jan-sept 2017 jmf med samma period 2016)

 1. Trädgård
 2. Leksaker
 3. Vinyl
 4. Blu-ray
 5. Svenska frimärken

FIKK - För att alla behövs