Örebro Futsal Club

Mora straffade ineffektivt Örebro

Örebro Hockey förlorade ikväll mot Mora på hemmaplan efter ett avgörande på straffar, slutresultatet blev 1-2.

· Publicerad: 28 oktober 2017 · 19.43.
Örebro Hockey - Mora

En poäng på två matcher för Örebro, detta blev resultatet efter de två back-to-back matcherna som spelades mot Mora. Bottenlaget Mora som även slog Örebro i fredags klev upp på neutral mark efter att besegrat Örebro på straffar.

Ineffektivt Örebro

På pappret var det här en match Örebro skulle ha vunnit, men hemmalaget visade upp en extrem ineffektivitet när det kom till att göra mål och skapa bra målchanser. Örebro har precis som förra säsongen svårt att föra matchen när de spelar mot sämre motstånd.

Annons ▾

Det här var en tjurigt match med många känslor, där spelarna många gånger valde att halv slåss med varandra. Det är ovanligt i SHL nuförtiden att det tänder till på det sättet.

Tom Wandell inledde målskyttet

Efter två mållösa perioden spräcktes nollan i tredje perioden när Tom Wandell hittade målet. Detta mål kom som en lättnade för Örebro som bland annat hade skjutit hela sexton skott mot Christian Engstrand i Moramålet undra andra perioden. Wandell håll på att bli matchvinnare, Mora skulle nämligen kvittera med bara sju sekunder av kvar av tredje perioden.

Andrew Rowe blev räddande ängel för dalalaget och övertid var ett faktum. Övertiden blev mållös trots att Mora spelade med en man i över en minut i väntan på ett powerplay. På den efterkommande straffläggningen kunde Mora slutligen plocka hem segern efter att man gjort mål på två straffar.

Emil Aronsson och Mathias Bromé satte var sin straff. I Örebro kunde Libor Hudacek sätta en straff men det var förgäves.

Åker till Blekinge

I nästa omgång åker Örebro till Blekinge för att möta Karlskrona, ett lag som efter Moras två segrar åkt ner på nedflyttningsplats. Ett lag som Örebro bör slå sett till hur säsongen sett ut.

Genom åren har Örebro haft svårt mot Karlskrona och efter ikväll är inte en seger självklar. För Örebro visade ikväll upp att ett långvarigt problem fortfarande finns kvar i laget, man har svårt att vinna matcher där man måste föra spelet.

FIKK - För att alla behövs