Örebro Futsal Club

KIF Örebro förlorade mot Djurgården – åker ur damallsvenskan

Tung och jobbig säsong så kom det avgörande för KIF Örebro ikväll när Djurgården vinner med 0-3

· Publicerad: 30 oktober 2017 · 23.52.
KIF Örebro - Djurgårdens IF

Efter en tung och jobbig säsong avgjordes KIF Örebro’s öde ikväll när Djurgården vann med 0-3 och även om det återstår två omgångar så är det klart. Nästa säsong spelar Örebroklubben i Elitettan!

KIF Örebro hade inte mycket att hämta mot ett avslappnat och stabilt spelande från Djurgården. Hemmalaget hade pressen på sig och var tvungna att vinna, vilket man inte lyckades med i kvällens match.

Annons ▾

Uppförsbacken direkt i matchens inledning

Det var en mörk och kall kväll i slutet av oktober, på Behrn Arena fanns det dock fortfarande hopp om ett nytt kontrakt i damallsvenskan för en fotbollsklubb i kris. Men ödet låg inte i klubbens egna händer.

Om KIF vann sina tre sista matcher med minst 10 mål samtidigt som Kvarnsveden och Göteborg förlorade sina återstående matcher skulle KIF spela i damallsvenskan nästa år. Djurgårdens Mia Jalkerud skulle dock göra situationen värre för KIF, redan i den 3:e minuten sköt hon 0-1 till gästerna.

Det var uppförsbacken direkt för KIF som aldrig rikligt kom in i matchen, första halvlek blev en händelsefattig historia där KIF trots stark vilja inte lyckades skapa något farligt avslut på mål.

Jalkerud målade igen

Tagna av stundens allvar gick KIF ut i andra halvlek och försökte pressa Djurgården. Man spelade högre upp på offensiv planhalva och gick tufft åt bollen. Det resulterade inte några målchanser eller någon kvittering. Istället var det gästerna som ökade på ledningen när Mia Jalkerud sköt kvällens andra mål i 53:e matchminuten.

När sedan Michelle Wörner satte 0-3 med ca 12 minuter kvar av matchen var det klart. KIF skulle inte vända matchen, kapaciteten fanns inte trots vilja och långa stunder av högt spel i anfallszon. Den bästa målchansen KIF lyckades skapa var ett ribbskott från Emma Jansson i andra halvlek.

Tråkigt slut på en dålig säsong

Det är såklart tråkigt att KIF Örebro nu åker ut ur damallsvenskan, staden blir ett elitlag fattigare och klubben kan få det svårt i Elitettan. Laget fick en bra start och den nya truppen såg intressant ut med många unga spännande spelare.

Men efter 20 omgångar och 12 inspelade poäng går det konstatera att årets upplaga av KIF Örebro inte klarade av att prestera trots en blandning av ung talang och erfaren rutin. Laget hade för svårt för att göra mål, det fanns inget riktigt bra anfallsspel.

Linköping mästare igen

Samtidigt som KIF:s öde avgjordes i denna omgång blev det även klart att Linköping försvara sitt guld från fjolåret. Detta blev klart efter att laget spelade 0-0 borta mot Kvarnsveden under söndagen.

Det var oklart hur bra Linköping skulle vara denna säsong då många av nyckelspelarna lämnade klubben efter guldet. Men efter 20 omgångar stod det klart att Linköping var bäst i Sverige igen. Bland annat anslöt landslagsstjärnan Kosovare Asllani under säsongen och tillförde rutin.

FIKK - För att alla behövs