Örebro Futsal Club

Örebro Volley förlorade seriefinalen mot Engelholm

Söndagen den 29 oktober tog Örebro Volley emot regerande svenska mästarinnorna Engelholm.

· Publicerad: 30 oktober 2017 · 00.50.
Örebro Volley - Degerfors

Örebro Volley tog under söndagen emot dom regerande svenska mästarinnorna Engelholm. Matchen var en tidig seriefinal då bägge lagen inför mötet var obesegrade där Örebro ledde serien med enbart en poäng.

Matchen blev även den spännande drabbning där tillslut Engelholm kunde vinna i femte set.

Annons ▾

Örebro tog ledningen

Örebro vinner första set med 25-18, ett stabilt set där Örebro egentligen aldrig gav Engelholm någon chans att komma ikapp. Bortalaget skulle dock kvittera och ta ledningen med setsegrar i set två och tre, de vann med 23-25 och 15-25.

Framför allt var Engelholm dominanta i tredje set där Örebro bara lyckades skrapa ihop 15 poäng. Örebro fick även Jona Vigfusdottir skadad under andra set vilket påverkade spelet, men Örebro knep fjärde set även om de fick slita, de vände ett underläge på 13-17 till 25-22.

Engelholm kan tillslut ta hem seger genom att vinna femte och sista setet, setsiffrorna skrevs till 19-21. Ett jämnt set där Engelholm hade ett försprång men kunde inte skaka av sig Örebro för än vid 20 poäng.

Fortfarande serieledare

För Örebro innebär det här att laget fortfarande ligger kvar i toppen med flest inspelade poäng. De har 2 poäng mer än lokalrivalen Lindesberg som ligger på 14 poäng, Lindesberg har börjat bra med fem raka segrar.

På tredje plats ligger Engelholm med 13 poäng, även skånelaget har fem raka segrar. Värt att notera är att Örebro har en match mer spelade än Lindesberg och Engelholm.

Nästa match för Örebro är lördagen den 4 november, då är det återigen länsderby när man möter Degerfors på bortaplan.

FIKK - För att alla behövs