Örebro Futsal Club

Förlust för ÖSK i säsongens sista match

Idag avslutade årets allsvenska säsong med en full omgång. ÖSK tog emot AIK på Behrn Arena och förlorade med 1-2.

· Publicerad: 5 november 2017 · 20.19.
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Allsvenskan hade redan inför dagens omgång varit avgjord för länge sen. Malmö FF är mästare, samt att Eskilstuna och Halmstad åker ut. Det var bara vilket lag som skulle få kvala som inte var avgjort.

Matchen mellan ÖSK och AIK hade dock stor betydelse för organisationerna och fansen, då AIK efter matchen skulle hyllas för andra platsen i allsvenskan. I ÖSK gjorde Patrik Haginge sin sista match för klubben, han fanns med i startuppställningen.

Annons ▾

Underhållande match

Säsongen sista match för de bägge lagen blev en underhållande historia där offensiven stod i fokus. ÖSK spelade piggt och radade tidigt upp ett par fina målchanser. Även AIK visade upp fint spel, framför allt i passningsspelet och djupledslöpningarna.

Efter ca 30 minuter spel hittade AIK mål när Nils-Eric Johansson nådde Chinedu Ogbuke Obasi med ett inlägg. Och två minuter senare ökade AIK på ledningen till 0-2 när Nicolas Stefanelli petade in en boll. 0-2 blev även halvtidsresultatet.

Kennedy Igboananike säsongens sista målskytt

ÖSK skulle också göra ett mål ikväll, andra halvlek blev en mer avslagen historia än den första. Mycket på grund av att AIK spelade på sin ledning.

I den 67:e minuten hittar Kennedy Igboananike målet och reducerar till 1-2. Men ÖSK skulle inte komma längre och förlorade säsongens sista match i årets allsvenska säsong. Kennedy blev dessutom säsongens sista målskytt för klubben. Nu väntar ett vinteruppehåll innan säsongen drar igång till våren 2018.

FIKK - För att alla behövs