Örebro Futsal Club

Örebro Futsal Club vinner mot hemmastarka Falcao FC

Bortamatch i Stockholmsförorten Botkyrka slutade med vinst till formstarkt Örebro FC – ”En drömstart i årets SFL”

- .
Falcao FC- Futsal
Möte mellan ÖSK Futsal – Falcao FC (2016/2017)

Det finns alltid ett lag i serien som man minns något extra under en säsong – Falcao FC tillhör ett av dessa lag och detta när laget senast gästade Örebro och två halvlekar är en enda tuff och samtidigt grinig kamp om matchen.

Öppnar starkt – hade allt spel

Örebro Futsal Club spelade under söndagen sin andra match för säsongen och laget begav sig till Stockholmsförorten Botkyrka för möte mot hemmastarka Falcao FC i Botkyrkahallen.

Annons ▾

Örebroarna öppnar starkt och hade allt spel under dom första fem minuter in i första halvlek, laget har mycket bollinnehav och provar många anfallskombinationer med skott som inte ger önskat resultat. Falcao lånar bollen under försvarsspel och tar ledningen med lagets första riktiga chans.

Örebro kvitterar och tar snabbt ledning som håller matchen ut

Örebro fortsätter att trumma på och det dröjer inte länge innan Fredrik Johnsson gör sitt första mål för säsongen, detta med ett stenhårt skott mellan benen på Falcaos målvakt och kvitterar till 1-1. Örebrolaget fortsätter i samma veva och ett stenhårt skott, tar på en motståndare och ÖFC Viktor Lindkvist chansen som slår in returen och ledningsmål til 1-2, ett resultat som håller sig hela första halvlek.

I andra halvlek byter lagen anfall med varandra, spelet böljar fram och tillbaka. Örebro FC meddelar att man nu spelar matchen efter devisen ”minst misstag vinner”. När det återstår fyra minuter kvar av matchen får Örebros Victor Lindkvist öppet mål och skjuter, en hemmaspelare tar bollen med handen, får rött kort och blir utvisad.

Håller kontrollerat bollen till slutsignal

Örebro FC har dom sista minuterna en spelare mer på planen och kan kontrollerat hålla bollen till slutsignal. Örebro FC vinner bortamatchen mot Falcao FC med 1-2.

Detta bör Örebroarna inte missa!

Nästa hemmamatch är superderbyt mot Örebro SK Futsalklubb på onsdagen den 15 november klockan 19.00 – en match ingen örebroare bör missa! Vi på Örebro Tribune tror att det blir en galen futsalfest i gamla Idrottshuset i Örebro

Bilden är från säsongen 2016/17 ÖSK Futsal möter Falcao FC på Idrottshuset i Örebro – matchen slutade 3-3 efter en tuff och grinig kamp.
Fotograf: Martin Avedal – MAV Foto / Örebro Tribune.

FIKK - För att alla behövs