Örebro Futsal Club

Manchester City nästa för Julia Spetsmark

KIF-Örebros landslagsspelare Julia Spetsmark är klar för fotbollsklubben Manchester City i brittiska FA WSL 1, det blev officiellt under tisdagen.

· Publicerad: 7 november 2017 · 17.02.
Julia Spetsmark firar ett mål mot Hammarby i april tidigare i år.

Spetsmark kom till KIF Örebro 2014 och har steg för steg utvecklats till en av lagets bästa spelare, under 2017 fick hon debutera i landslaget.

KIF Örebro åker ut

Det blev totalt fyra säsonger i den röda tröjan för Julia Spetsmark som kan stoltsera med en andraplats i damallsvenskan samt spel i Champions League under denna sejour. Men förra veckan blev det klart att KIF Örebro åker ur högsta serien.

Annons ▾

Detta efter att laget tagit minst poäng av alla lag samt bara vunnit två matcher. Damallsvenskans sista omgång spelas nu i helgen och KIF tar emot Kopparbergs/Göteborg FC på Behrn Arena. Matchen blir den sista i högsta serien för KIF då elitettan väntar nästa säsong.

Oväntat och kul besked från Julia Spetsmark

Att Julia Spetsmark skulle lämna KIF efter säsongen var inte någon överraskning. Den 28 årige Arvikatjejen har sen ankomsten 2014 bara blivit bättre och bättre, vilket bland annat landslagsplatsen bevisar.

Men att Spetsmark skulle skriva på för Manchester City var en överraskning, då man kanske hade trott att hon skulle gå till en toppklubb i Sverige först. Men samtidigt är det både kul och bra för henne, i England kommer hon utvecklats och blir en ännu bättre fotbollsspelare. Något som det svenska damlandslaget kommer ha stor nytta av.

FIKK - För att alla behövs