Örebro Futsal Club

The Magnettes kommer till East West i januari nästa år

Pajalatrion The Magnettes gjorde stor succé på årets upplaga av Live at Heart, nu kommer de tillbaka.

· Publicerad: 8 november 2017 · 09.47.
The Magnettes på Live at Heart 2017, i januari nästa år kommer de tillbaka till Örebro.

Få besökare av Live at Heart 2017 missade den energiska trion The Magnettes, de bjöd på några av årets intressantaste framträdanden och var festivalens höjdpunkt. Den 29 januari kommer de tillbaka för att uppträda på East West i Örebro.

Detta är The Magnettes

The Magnettes startdes när Sanna Kalla och Rebecca Digervall var 14 år i Pajala. Bandet har utvecklats under flera år men den nuvarande formen sattes för tre år sedan.

Annons ▾

-Vi ville ha kontroll på allting numera är det Sanna, jag och Tomas Bäcklund-Thuneström som är kärnan, säger Rebecca.

Bandet har tagit med sina rötter från Pajala och sjunger vissa låtar på Meänkieli, det minoritetsspråk som finns i Tornedalen. Liveshowen går igenom hela deras resa från Pajala till storstaden och världen. Ämnen som att man inte får knulla, bilkrascher och åldersdiskriminering finns med.

Karriären tog fart 2015

Det var 2015 som det började hända saker runt The Magnettes. Två USA turnéer, spelningar i Spanien och England, kontrakt med amerikanskt skivbolag, beröm från engelsk press, ett bejublat framträdande på Live at Heart samt att SVT visade filmen om The Magnettes ”A Pajala state of mind”. Gruppen har satt Pajala på popkartan och fortsätter att ta mark.

FIKK - För att alla behövs