Örebro Futsal Club

Jere Sallinen tvåmålsskytt när Örebro slog Saik i Behrn Arena

Efter fyra raka förluster bröt Örebro ikväll den negativa trenden genom att slå Skellefteå AIK med 3-2. Stora hjältar blev Jere Sallinen och Sakari Manninen.

- .
Foto: Martin Avedal – Örebro Tribune

Örebro hade inför mötet med Skellefteå fyra rakar förluster, bland annat tre mot bottenlagen Mora och Karlskrona, man förlorade ett back-to-back möten mot Mora.

När laget nu ställdes mot spelskickliga Saik som ändå gått knackigt under säsongen var inte oddsen höga på att Örebro skulle vinna. Men Saik har historiskt haft det svårt i Behrn Arena plus att Örebro är bättre mot spelförande lag.

Annons ▾

Sallinen inledde målskyttet

Första perioden blev en fartfyllt och tuff omgång, Örebro visade vilja medan Saik visade på prov på teknisk skicklighet. Örebro skulle i mitten av perioden ta ledningen genom ett mål Jere Sallinen, hans första för kvällen. Gästerna försökte få målet bortdömt då man ansåg att en örebrospelare störde målvakten Gustaf Lindvall, men domaren blåste mål.

Gästerna skulle dock komma tillbaka i andra perioden där de fullkomligt dominerade matchen. Örebro lyckades bra med att stoppa toppkedjan med Joakim Lindström och Oscar Möller men kunde inte stoppa den med Bud Holloway och Jesper Olofsson.

De bägge två vände matchen åt gästerna i andra perioden där först Holloway passade fram Olofsson till 1-1. Olofsson bjöd tillbaka när Holloway satte 1-2 till Skellefteå. Kedjan fick även in en till puck under perioden, ett skott från Jesper Olofsson men domaren dömde bort detta mål och resultatet inför tredje perioden vara bara 1-2.

Sallinen avslutade målskyttet

I tredje perioden fick Örebro tidigt in en kvittering genom Sakari Manninen, målet ställde gästerna som gick för ett ledningsmål. Men Örebro stängde effektivt ner Saik i mittzonen som hade svårt att få harmoni i sitt anfallsspel. Firma Lindström – Möller fick inte mycket utträtt under perioden.

Örebros defensiva spel bidrog till att man kunde anfalla mycket på kontringar, det var under en av dessa kontringar som Jere Sallinen skulle sätta 3-2 och ge Örebro ledningen. Han tog emot en passning från Manninen och kunde lägga in pucken i öppen kasse då Lindvall var bortspelad.

Sakari Manninen var tillsammans med Jere Sallinen Örebros bästa offensiva vapen ikväll. Sallinen gjorde två mål medan Manninen var 1 + 2. Tom Wandell som tredje länk i kedjan bidrog med en assist men var delaktig på 1-0 målet genom sin position framför målvakten.

Örebro är bättre mot bättre lag

Trots att Örebro var utspelat spelmässigt av det mer spelskickliga Saik genomförde laget en bra match. Defensiven och målvaktsspelet från Axel Brage var bra plus att man idag fick utdelning på de chanser man skapade.

Men framför allt bevisar segern ikväll att Örebro trivs bäst mot bättre motstånd där man slipper styra spelet. Det är därför man ikväll kan slå Skellefteå AIK men samtidigt förlora mot bottenlaget Karlskrona omgången innan.

FIKK - För att alla behövs