Örebro Futsal Club

Anna Ternheim inleder svensk turnépremiär på Klubb Mono i Örebro

Gjorde över femtio turnédatum under 2016 – nu inleder Anna Ternheim sin turné på konserthuset i Örebro

· Publicerad: 17 november 2017 · 23.32.
Anna Ternheim, Le Cargo interview, 2009
Swedish singer-songwriter Anna Ternheim at the piano during a video session for French webzine ”Le Cargo”

Anna Ternheim släpper sitt nya album ”All The Way To Rio” på fredag den 17 november. Detta är ett album som redan hyllats av kritikerna. Fredag den 24 november så inleder Anna Ternheim sin svenska turnépremiär på Klubb Mono i Örebro Konserthus.

Mer sparsmakad turné

Efter att under 2016 gjort över 50 datum runt om i Europa så kommer den här höstens turné vara mer sparsmakad såväl till omfång som musikaliskt uttryck. Med sig på turnén har Anna Ternheim endast pianisten Martin Hederos, känd från bland annat The Soundtrack of Our Lives.

Annons ▾

– Min inspiration brukar pendla mellan ytterligheter. Jag turnerade med ett helt fantastiskt band förra året och efter att mina låtar fått stora svulstiga arrangemang är det roligt att skala av igen.

– Jag har länge velat spela med Martin Hederos. Han har sådan fantastisk närvaro och sitt helt egna uttryck. Det känns jätteroligt att våra liv sammanfaller i höst, jag ser fram emot att hans värld kommer möta min, berättar Anna Ternheim.

Magisk kväll på Örebro konserthus – Klubb Mono

Exklusivt är ett av ledorden för den här turnén med Anna Ternheim, som har Sverigepremiär den 24 november på Klubb Mono i Örebro Konserthus.

Kvällen i helhet på Klubb Mono: Först ut är melankolidrottningen Anna Ternheim som tillsammans med pianisten Martin Hederos spelar i konsertsalen. Sveriges nästa indiepophjälte Johannes Räihä finns på scenen i foajén till konserthuset. Peter Morén (Peter Bjorn and John) kommer under kvällen spela sina favoritlåtar från dj-båset. Konstbunkern ställer ut och butiken Bananamoon finns på plats och säljer vinyl.

Klubb Mono bjuder på snacks och popcorn.

Att det här kommer bli en magisk kväll är det ingen tvekan om, men den stora frågan kvarstår, kommer Anna Ternheim spela ”Shoreline”?

Klubb Mono

Tider för kvällen:

  • 19.00 Dj: Peter Morén
  • 20.00 Anna Ternheim (konsertsalen)
  • 21.00 Eftersläpp (fri entré)
  • 21.30 Dj: Peter Morén
  • 22.00 Johannes Räihä (foajén)
  • 23.00 Dj: Peter Morén
Snabba fakta om Anna Ternheim

Anna Alexandra Ternheim, född 31 maj 1978 i Sollentuna och är en svensk musiker, pianist, gitarrist, sångerska och låtskrivare. Hon började spela gitarr och sjunga som 10-åring men fokuserade riktigt på musiken först under gymnasietiden. Anna Ternheim har sedan sitt debutalbum – ”Somebody Outside” varit aktuell i större sammanhang och framträdanden, P3 Guldpriser och Grammis.

Ternheim har även gjort filmmusik och för våra TV-tittare i hemmen så har ni säkerligen kommit i kontakt med hennes musikskapande i TV-serien Wallander – Quiet Night, franska tv-serien Suspectes, Grey’s Anatomy och tyska långfilmen Agnes (2015).

Foto: Benoît Derrier (during a performance at a video session for the French webzine Le Cargo)

FIKK - För att alla behövs